Ce conține scrisoarea Guvernului către FMI? ”Nu creștem taxele”

voinea
voinea

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, spune că regimul fiscal din România nu se modifică, iar taxele și impozitele nu cresc în urma semnării acordului cu FMI, așa cum reiese din unele informații publicate în presă, referitoare la conținutul Scrisorii de intenție către Fond.

”Noul acord cu FMI nu prevede majorarea sau apariţia de noi taxe sau impozite. Am senzaţia că s-a intrat într-o campanie în care se încearcă să se acrediteze ideea că în România se schimbă regimul fiscal şi cresc taxele şi impozitele. Nici vorbă. Se modifică şi se introduc câteva accize pentru alcool şi pentru produsele de lux”, spune Voinea, citat de Agerpres.

Informațiile publicate recent de presă nu aparțin unor canale oficiale, spune ministrul.

”Informaţiile vehiculate în ultima perioadă în spaţiul mediatic cu privire la presupusul conţinut al scrisorii de intenţie către FMI nu provin din surse oficiale şiastfel ele nu pot fi confirmate. Până în acest moment, proiectul scrisorii de intenţie, respectiv cel al memorandumului cu FMI, nu sunt încă documente publice. Regulile partenerilor noştri internaţionali aşa spun: până nu se duc în boardul Fondului nu pot fi făcute publice”.

Ministerul Finanțelor a precizat și el, într-un comunicat de presă, că noul acord cu FMI ajută la realizarea reformelor economice, dar că nu implică creșterea taxelor și impozitelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel