Liviu Pop, reclamat de ANI la Parchet: O chestiune strict politică

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, consideră demersul ANI de a-l reclama la Parchet "o chestiune strict politică", apreciind ca "pură coincidență" depunerea sesizării chiar în prima zi de campanie electorală pentru alegerile parlamentare.

"E o chestiune, din punctul meu de vedere, strict politică, decizia apărând exact în prima zi de campanie electorală, în condiţiile în care eu sunt candidat la Senat în Maramureş din partea USL", a declarat, vineri, fostul ministru al Educației, Liviu Pop, la RFI.

Acesta a precizat că a avut o singură discuție cu inspectorii ANI, în iunie, când a fost la dânşii, când şi-a înaintat în scris punctul de vedere, însă de atunci nu mai ştie absolut nimic, "nici cum arată decizia, nici ce prevede această decizie".

Liviu Pop a adăugat că, în momentul în care va primi decizia şi va vedea conţinutul acesteia, va avea o discuţie cu premierul, iar în funcţie de această discuţie, va comunica public punctul său de vedere.

"Aştept decizia, în 15 zile, la instanţă şi instanţa o să decidă acest lucru. Mi se pare cât se poate de normal, nu vreau să comentez decizia ANI, decât o pură coincidenţă, că este în prima zi de campanie electorală", a apreciat Liviu Pop.

Ministrul a fost reclamat la Parchetul instanței supreme de către ANI, întrucât în calitate de ministru interimar al Educaţiei, ar fi avantajat patrimonial Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, unde a fost secretar general anterior preluării portofoliului ministerial.

Potrivit sesizării ANI, Liviu Pop, ar fi încălcat regimul juridic privind conflictul de interese și ar exista indicii de comitere a infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel