Numire Augustin Lazăr. Liviu Pop: Este necesară o anchetă

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Este necesară o anchetă privind condițiile numirii ilegale a lui Augustin Lazăr în funcția de procuror general și legătura cu clasarea dosarului care îl viza pe președintele Iohannis, susţine senatorul PSD Liviu Pop.

Iată ce afirmă senatorul social-democrat: "Raportul ministrului Justiției evaluează și descrie în 20 de puncte distincte grave abateri de conduită profesională, încălcări ale legii, ale Constituției și neîndeplinirea atribuțiilor manageriale de care se face responsabil procurorul general. De o gravitate extraordinară este dezvăluirea că președintele Iohannis l-a numit în funcție pe actualul procuror general cu încălcarea procedurilor legale obligatorii – din dosarul de candidatură lipsea pur și simplu evaluarea profesională a lui Augustin Lazăr.

Cel mai grav este că în dosarul de candidatură se afla o rezoluție de clasare a unui dosar penal pe numele lui Klaus Iohannis, dispusă/semnată de Augustin Lazăr. Un astfel de document nu avea ce căuta din punct de vedere legal în acel dosar de candidatură. Privind lucrurile din această perspectivă pare o acțiune de șantaj sau de intimidare, ori o dovadă în avans, de fidelitate."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel