Liviu Pop blochează licitația pentru achiziția de mobilier la clasa pregătitoare

Ministrul interimar al Educației, Liviu Pop, a declarat, sâmbătă, la Realitatea TV, că va suspenda licitația demarată pentru achiziționarea bazei tehnico-materiale destinată clasei pregătitoare.

O decizie în acest sens urmează a fi luată în perioada imediat următoare, după ce va primi rezultatele auditului, a declarat ministrul Pop.

Potrivit acestuia, clasa pregătitoare implică trei capitole importante: resursa locativă, resursa umană și baza tehnico-materială.

Referitor la suma alocată pentru dotarea cu mobilier a sălilor destinate clasei pregătitoare, ministrul interimar, Liviu Pop, a declarat, la Realitatea TV, că cele 26 de milioane de lei reprezintă o sumă mare. Acesta a precizat că s-a avut în vedere achiziționarea unei măsuțe și a unui scăunel la un preț de 200 de lei, în condițiile în care pentru un set se poate plăti și 120 de lei.

Întrebat dacă a înțeles utilitatea înființării clasei pregătitoare, ministrul interimar al Educației, Liviu Pop a declarat: ”Am moștenit-o, trebuie să o duc la capăt”.

Pentru dotarea sălilor în care vor învăţa din toamnă elevii care vor intra în clasa pregătitoare, au fost alocate 26 milioane lei pentru mobilier şi 23 milioane lei pentru materiale.

Legat de această problemă, premierul Victor Ponta susținea că ar fi vorba de o miză financiară.

”Miza financiară este de 50 milioane lei şi i-am cerut ministrului să ia imediat măsuri de auditare şi, dacă este cazul, de suspendare a achiziţiilor făcute din aceşti bani, pentru că nu aş vrea ca viaţa a 130.000 copii înscrişi în clasa pregătitoare să fie influenţată de intenţia unora de a cheltui 50 milioane lei şi eventual de a-şi finanţa campanii electorale din aceşti bani", a declarat Victor Ponta, zilele trecute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel