Liviu Pop: Iohannis minte! Încercare de a-şi justifica gafa

Iohannis
Iohannis

Liviu Pop îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că minte în cazul sesizării CCR cu privire la concediul Vioricăi Dăncilă. 

Senatorul Liviu Pop comentează asupra recentei decizii a preşedintelui Klaus Iohannis, referitoare la sesizarea CCR după ce premierul Viorica Dăncilă şi-a luat concediu şi şi-a delegat atribuţiile. Într-o postare pe pagina sa de socializare, Liviu Pop demontează argumentele luate în calcul de preşedinte în textul sesizării. Iată ce declară senatorul Liviu Pop:

"În încercarea de a-și justifica celebra gafă cu sesizarea la CCR a concediului doamnei premier, Iohannis a încercat să sugereze că ar fi fost indus în eroare de o convorbire telefonică în care doamna premier ar fi vorbit despre desemnarea unui premier „interimar” pe perioada concediului:

“O decizie publicată în Monitorul Oficial prin care instala un premier interimar. Surpriză, am crezut că este atributul meu. După ce a înaintat acest demers, doamna prim-ministru a sunat să îmi spună că pleacă în concediu şi că toate sunt bune. Asta după ce publicase acea decizie. I-am atras atenţia că nu e bine totuşi ce a făcut. Că acea decizie este profund neconstituţională. Şi ştiţi ce mi-a spus? Nu a ştiut că se publicase".

Textul deciziei publicat în Monitorul Oficial nu se referă la “interimat”, cum susține Iohannis. Dimpotrivă, este același text folosit de toți premierii atunci când și-au delegate atribuțiile la plecarea în concediu:„În perioada 6-13 august 2018, domnul Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării regionale și administrației publice, exercită atribuțiile prim-ministrului privind conducerea operativă a activității Guvernului României.”

"Iohannis minte!"

Este o minciună. Iohannis minte! Decizia publicată în Monitorul Oficial nu se referă la desemnarea unui premier interimar. După ce s-a făcut de râs pentru modul în care înțelege Constituția, Iohannis încearcă să dea vina pe premier. După cum se vede în decizia primului-ministru, vice-premierul va prelua „conducerea operativă” a activității Guvernului, deci nu preia în integralitate atribuțiile premierului. Dimpotrivă, acesta nu va putea semna acte în numele Guvernului, ci doar va trebui să o informeze în permanență pe doamna premier.

Iohannis ar fi trebuit să știe bine aceste diferențe, pentru că în cazul operației lui Victor Ponta, a fost în fața ambelor situații: Inițial Ponta i-a delegat lui Gabriel Oprea „conducerea operativă a Guvernului” pentru 4 zile, înainte de a pleca în Turcia. Apoi, după operație, fiind în incapacitatea fizică de a se deplasa, i-a propus lui Iohannis, printr-o scrisoare, să-l desemneze pe Gabriel Oprea premier interimar (deci nu a fost o decizie publicat în Monitorul Oficial, ci o scrisoare). Deci ori Iohannis a uitat ce a semnat anterior și făcut o mare gafă, ori știa bine care e situația dar a generat deliberat un conflict pentru a acoperi știrile favorabile pentru PSD în urma rectificării pozitive anunțată de premierul Viorica Dăncilă."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel