Liviu Pop: Iohannis minte! Încercare de a-şi justifica gafa

Mihai Ciobanu / 06 aug 2018 / 18:49 Salveaza PDF Comentarii
Iohannis
Descriere foto: Iohannis

Liviu Pop îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că minte în cazul sesizării CCR cu privire la concediul Vioricăi Dăncilă. 

Senatorul Liviu Pop comentează asupra recentei decizii a preşedintelui Klaus Iohannis, referitoare la sesizarea CCR după ce premierul Viorica Dăncilă şi-a luat concediu şi şi-a delegat atribuţiile. Într-o postare pe pagina sa de socializare, Liviu Pop demontează argumentele luate în calcul de preşedinte în textul sesizării. Iată ce declară senatorul Liviu Pop:

"În încercarea de a-și justifica celebra gafă cu sesizarea la CCR a concediului doamnei premier, Iohannis a încercat să sugereze că ar fi fost indus în eroare de o convorbire telefonică în care doamna premier ar fi vorbit despre desemnarea unui premier „interimar” pe perioada concediului:

“O decizie publicată în Monitorul Oficial prin care instala un premier interimar. Surpriză, am crezut că este atributul meu. După ce a înaintat acest demers, doamna prim-ministru a sunat să îmi spună că pleacă în concediu şi că toate sunt bune. Asta după ce publicase acea decizie. I-am atras atenţia că nu e bine totuşi ce a făcut. Că acea decizie este profund neconstituţională. Şi ştiţi ce mi-a spus? Nu a ştiut că se publicase".

Textul deciziei publicat în Monitorul Oficial nu se referă la “interimat”, cum susține Iohannis. Dimpotrivă, este același text folosit de toți premierii atunci când și-au delegate atribuțiile la plecarea în concediu:„În perioada 6-13 august 2018, domnul Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării regionale și administrației publice, exercită atribuțiile prim-ministrului privind conducerea operativă a activității Guvernului României.”

"Iohannis minte!"

Este o minciună. Iohannis minte! Decizia publicată în Monitorul Oficial nu se referă la desemnarea unui premier interimar. După ce s-a făcut de râs pentru modul în care înțelege Constituția, Iohannis încearcă să dea vina pe premier. După cum se vede în decizia primului-ministru, vice-premierul va prelua „conducerea operativă” a activității Guvernului, deci nu preia în integralitate atribuțiile premierului. Dimpotrivă, acesta nu va putea semna acte în numele Guvernului, ci doar va trebui să o informeze în permanență pe doamna premier.

Iohannis ar fi trebuit să știe bine aceste diferențe, pentru că în cazul operației lui Victor Ponta, a fost în fața ambelor situații: Inițial Ponta i-a delegat lui Gabriel Oprea „conducerea operativă a Guvernului” pentru 4 zile, înainte de a pleca în Turcia. Apoi, după operație, fiind în incapacitatea fizică de a se deplasa, i-a propus lui Iohannis, printr-o scrisoare, să-l desemneze pe Gabriel Oprea premier interimar (deci nu a fost o decizie publicat în Monitorul Oficial, ci o scrisoare). Deci ori Iohannis a uitat ce a semnat anterior și făcut o mare gafă, ori știa bine care e situația dar a generat deliberat un conflict pentru a acoperi știrile favorabile pentru PSD în urma rectificării pozitive anunțată de premierul Viorica Dăncilă."Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26