Liviu Pleșoianu: Voi fi primul care își va exprima profunda scârbă

Liviu Pleșoianu
Liviu Pleșoianu

Liviu Pleșoianu, într-un mesaj transmis în mediul online, spune că ceea ce se întâmplă în ultimele zile în planul politic nu este nimic altceva decât o gravă confundare a planurilor.

Liviu Pleșoianu a publicat următorul mesaj pe Facebook: "Dragă colegule „pesedist", dacă nu te mai regăsești în acest partid, dacă nu mai rezonezi cu modul în care este condus și dacă vrei să pleci, eu nu mă voi număra printre cei care te vor condamna. E dreptul tău. Însă dragă colegule „pesedist", dacă vei și vota Moțiunea „Iohannis-Kovesi", atunci voi fi primul care își va exprima profunda #SCÂRBĂ față de noul tău statut – acela de #COLABORATOR al Noii Securități!

Gravă confundare a planurilor

În viață în general, capacitatea de a separa planurile este foarte importantă. În politică, ea este însă esențială! Iar ce se întâmplă în aceste zile nu este nimic altceva decât o gravă confundare a planurilor. Avem, pe de o parte, planul nemulțumirilor față de cum este condus partidul. Le pot înțelege... Pot înțelege inclusiv dorința de a părăsi un partid cu a cărui conducere nu mai ești compatibil. Însă ceea ce face diferența dintre un mic politician trecător și un om politic în adevăratul înțeles al cuvântului este capacitatea de a separa planul personal de planul general.

În cazul de față, dragă colegule „pesedist", nu e în primul rând despre nemulțumirile tale. E în primul rând despre România. Iar dacă vin „ăilalți", dragă colegule „pesedist", atunci se cam alege praful de această țară. E ATÂT de simplu...

Disperare

Probabil știi, dragă colegule „pesedist", că sunt parlamentarul PSD care a criticat cel mai mult lentoarea legislativă în chestiuni esențiale, indeciziile, lipsa de vână politică în fața adversarului. Sunt cel care l-a criticat cel mai mult pe președintele PSD Liviu Dragnea, din decembrie 2016 și până acum. Și o voi face în continuare, fără nici cea mai mică ezitare! Dar nici nu-mi trece prin cap să confund acest plan – al criticii și al dezamăgirilor – cu cel al pactizării cu Noua Securitate. Pentru că moțiunea de cenzură nu are NICIO legătură cu starea economiei. Absolut NICIO legătură! Are însă TOATE legăturile cu disperarea Noii Securități... Noua Securitate pierde masiv teren și singurul mod în care poate recupera este acela de a înlătura PSD de la guvernare. Imaginați-vă un guvern PNL-USR-Cioloș-#Rezist. Cred că nu e greu să anticipăm ce s-ar alege de lupta împotriva abuzurilor. Și-ar lua gașca Iohannis-Kovesi-Maior-Coldea „țara înapoi"...

Așa că, dragă colegule „pesedist", te afli în fața celei mai importante probe a vieții tale de om politic: confunzi planurile sau ești în stare să le separi? Dacă ai de gând să votezi Moțiunea Noii Securități, cu toată dragostea pentru întreaga ta carieră politică de până acum, rezultă un singur lucru – te transformi în #COLABORATOR. Din frustrări prost gestionate sau din convingeri abia acum asumate...".

Notă: Intertitlurile aparțin redacției


[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel