Liviu Dragnea: Vrem ca prezenţa la vot să fie obligatorie, iar exercitarea votului să fie opţională

Social-democraţii vor ca alegătorii să fie obligaţi prin lege să să prezinte la vot, însă să aibă posibilitatea de a nu vota, dacă asta vor, pentru a elimina riscul ca voturile celor absenţi să nu poată fi fraudate, declară secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

"Oamenii nu trebuie să spună – putem să mergem oricâţi la vot că tot ăştia ies. Nu. Noi vrem ca oamenii să vină cât mai mulţi la vot. Noi nu vrem ca votul să devină obligatoriu, dar o să încercăm, dacă o să putem, să modificăm legislaţia pentru ca prezenţa să fie obligatorie. Sau măcar să încercăm să o stimulăm cât mai mult. Nu vot obligatoriu, prezenţa obligatorie. Deci mă interesează ca dumneata să vii la vot. Acolo poţi să votezi, poţi să nu votezi, dar să fii prezent acolo pentru că e până la urmă un exerciţiu democratic", a spus Dragnea, la Antena 3, duminică.

"Trebuie să înţelegem că acum este o situaţie atipică. Deci 60 la sută dintre români vor să scape de actuala putere. Pentru asta trebuie să venim la vot, trebuie să fim atenţi, trebuie să nu mai acceptăm kilogramul de ulei şi puiul sau peştele lui Pinalti sau al lui Culiţă Tărâţă. Pentru că uleiul, puiul şi peştele reprezintă, să zicem, un milion de lei care sunt luaţi tot de la cel care îi primeşte. Pentru că cel de la putere îi ia din buzunar 100 de milioane patru ani şi-i dă un milion acum ca să poată să mai ia încă 100 de milioane în următorii patru ani", a mai susţinut Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel