Liviu Dragnea vrea să-l excludă pe Victor Ponta din PSD. Ce spune Chirieac

Relația dintre Liviu Dragnea și Victor Ponta se află într-un moment în care se vorbește chiar de excluderea fostului premier din PSD, dacă fostul președinte al social-democraților își va lansa, săptămâna viitoare, fundația "Black Sea Regional Project".

Liviu Dragnea se teme că Victor Ponta i-ar lua mulți oameni din partid pentru a-l urma la fundație, motiv pentru care fostul șef al PSD ar fi amenințat cu excluderea din partid, la fel ca Mircea Geoană, informează Antena 3.

"Fundația domnului Ponta nu este periculoasă, fiindcă este o fundație de politică externă, domnul Ponta având relații excelente cu toată zona arabă și cu China. De altfel, dânsul a avut o politică externă excepțională ca prim-ministru", a declarat analistul Bogdan Chirieac la România TV.

"În schimb, domnul Ponta este foarte periculos pentru domnul Dragnea, fiindcă domnul Ponta, în interiorul partidului are o credibilitate probabil mai mare decât a domnului Dragnea și această credibilitate va crește. Prestația ca lider de partid a domnuli Dragnea este mai joasă decât a fost a oricărui lider din istoria post-decembristă a social-democraților. Și atunci nici nu este greu  să fii peste domnul Liviu Dragnea.

Și atunci domnul Liviu Dragnea ia o decizie corectă din punctul de vedere al Partidului Comunist, și anume, pe principalul său adversar, mult deasupra sa, nu-l poate învinge politic și atunci îl elimină în sensul în care îl dă afară din partid, îl scoate din barca PSD. Este singura șansă pe care o are domnul Liviu Dragnea ca să nu-l mai aibă în fața sa pe domnul Victor Ponta".

[citeste si]

Despre o finalitate a conflictului dintre Liviu Dragnea și Victor Ponta, Chirieac spune că "indiferent ce face domnul Dragnea, după dezastrul din alegerile de anul acesta al PSD-ului, domnul Ponta va fi alternativa la domnul Dragnea. Desigur, domnul Dragnea mai are o cale: să sprijine Guvernul Cioloș, după alegerile din această toamnă și să facă o mare coaliție ca în Germania, PNL-PSD. Atenție, cu PSD-ul la remorca PNL, știind că PSD este cel mai mare partid, întotdeauna a fost peste PNL în toate pozițiile, în toate alegerile, dar acolo îl duce domnul Dragnea, la remorca PNL. Dacă PNL se va apleca asupra acestei idei, și se va apleca decât să facă o alianță cu Mișcarea Populară a lui Traian Băsescu,  mai bine o faci cu PSD.

Întrebat despre modul în care fostul premier se va folosi de popularitatea de până acum, Chirieac spune că: "Domnul Ponta a devenit mai charismatic, dânsul vorbește, are toate cuvintele la el, explică, probabil va evita să-l împungă pe domnul Dragnea ca să nu-i dea un pretext suplimentar pentru a-l da afară din partid. Darea afară din partid a foștilor lideri este o boală veche în PSD. Gândiți-vă ce a pățit Mircea Geoană la vremea respectivă, dat afară de Victor Ponta".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel