Liviu Dragnea, scenariu dacă CCR ar decide neconstituțională alegerea într-un singur tur

Liviu Dragnea a  explicat că țara ar intra într-un haos politic, dacă situația nu se clarifică cât mai repede privind alegerile.

"Pentru că ceea ce nu spun cei care susțin această năzdrăvănie este ce s-ar întâmpla dacă CCR ar declara neconstituțională alegerea într-un singur tur.

Să zicem că ar fi o decizie în favoarea liberalilor, pentru că asta e cusută cu ață albă. Dar, concret, ce s-a întâmpla: Ajunge decizia la Parlament. Parlamentul are la dispoziție 45 de zile pentru a modifica legea. Nu spune nimeni că în aceste 45 de zile se adoptă. Asta înseamnă că se poate termina sesiunea parlamentară. Asta înseamnă că legea ar putea să fie reluată în toamnă și alegerile să fie organizate în toamnă.

[citeste si]

Din iunie, de la începutul lunii iunie, se termină cei patru ani de mandat prevăzuți în Constituție. Din acel moment, primarii, viceprimarii și consilierii pleacă din Primărie. Mandatul aleșilor locali este de patru ani, nu poate fi prelungit.

Când mandatul se termină, pleacă, rămân în primării doar funcționarii. Asta înseamnă că toată administrația locală se blochează. Am fi primii în lume unde se întâmplă așa ceva. Dezvoltarea acestei țări se poate bloca, ar fi haos. Cred că CCR va respinge această bazaconie disperată", a afirmat liderul PSD  la Antena3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel