Liviu Dragnea revoluționeză PSD. Pe cine vrea în partid

Anca Murgoci / 16 feb 2016 / 19:42 Salveaza PDF Comentarii

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a încurajat luni seară pe tinerele social-democrate să se implice mai mult în viaţa socială şi politică, precizând că s-a declanşat un proces de modernizare şi întinerire a partidului. 

'Am declanşat un proces de modernizare şi de întinerire a partidului. Acesta trebuie să fie anul în care să facem o punte peste generaţii sau între generaţii, în aşa fel încât să dăm posibilitatea pentru cât mai mulţi tineri, şi eu mi-aş dori să fie cât mai multe tinere social-democrate, să se implice în politică atât în ceea ce priveşte alegerile locale, cât şi în ceea ce priveşte alegerile parlamentare şi, sper eu, după alegerile din toamnă şi în partea guvernamentală, în administraţia centrală', a precizat Dragnea, la dezbaterea Ligii Tinerelor Social Democrate - 'Femeia la început de drum. Familie vs. Carieră', eveniment organizat la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că există o aşteptare foarte mare pentru ca tinerii, în special tinerele, să se implice în viaţa politică şi a asigurat de sprijinul său personal şi la nivelul conducerii partidului.

'Se tot vorbeşte de o resetare, o înnoire a clasei politice. Este nevoie, trebuie făcută cu foarte multă grijă şi, văd în sală şi am văzut şi în ţară, PSD are resurse umane deosebite, tineri şi tinere frumoase, deştepte şi foarte bine pregătite. Pentru că ceea ce trebuie să ştim şi să înţelegem cu toţii, noi am început deja procesul de reprofesionalizare a partidului. Nu e suficient să fim tineri, trebuie să şi ştim ce avem de făcut şi în partid şi la nivelul conducerii partidului şi în mine personal veţi găsi în permanenţă un sprijin şi cred că am suficientă autoritate şi putere să vă acord un sprijin consistent', a afirmat Dragnea.

La rândul său, preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a criticat reprezentativitatea scăzută a femeilor în Senat.

'Nu cred că este normal ca în Senatul României, acolo unde eu activez de aproape patru ani, să avem doar 13 doamne din peste 100 de senatori. Acesta a fost rezultatul dezbaterii din cadrul partidelor de acum patru ani. Atât au considerat partidele politice că este normal să susţină, să promoveze în ceea ce priveşte femeile din partid. Cred că este o temă de dezbatere pentru alcătuirea listelor în viitorul Parlament, în luna noiembrie, unde m-aş bucura să vă regăsiţi', a precizat Firea. Potrivit acesteia, dacă 'nu vom recunoaşte că avem o problemă de mentalitate în societate, înseamnă că ne propunem teme de dezbatere doar pentru a bifa o acţiune'. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28