Liviu Dragnea, replică dură pentru Ion Iliescu

Ion Iliescu critică modalitatea în care PSD urmează să-și aleagă președintele și face o comparație cu Nicolae Ceaușescu. Liviu Dragnea, care și-a anunțat candidatura, duminică, la conducerea PSD, i-a dat o replică ironică lui Ion Iliescu. 

"Eu nu văd cum pot să voteze toţi membrii. De aceea se convoacă congrese, pentru că membrii deleagă nişte oameni sub un mandat şi acolo în congres se deliberează şi se pronunţă. Sistemul ăsta...Ceauşescu începuse cândva să facă un fel de recensământ naţional, ca toţi să voteze de la oraş şi sat pentru tovarăşul Ceauşescu. Eu nu ştiu cum anume practic, tehnic, se poate face aşa ceva. De aceea se convoacă congrese, pentru că delegaţiile vin cu mandat din partea membrilor şi deliberează şi aleg", a declarat Ion Iliescu, președinte de onoare al PSD. 

O reporteră i-a atras atenția, duminică, lui Liviu Dragnea că Ion Iliescu este nemulțumit de modalitatea în care va fi ales președintele PSD și că a spus că-i aduce aminte de Nicolae Ceaușescu, care dorea să fie ales de toți din popor. 

"Nu știu ce-și dorea Ceaușescu. Nu l-am cunoscut" a răspuns Liviu Dragea. Președintele interimar al PSD a subliniat că PSD are un statut care trebuie respectat. El a adăugat că "membri simpli de partid agreează acest sistem pentru vor să-și aleagă președintele, să decidă ei. După părerea mea, e o chestiune ultra-democratică atât timp cât toți membrii de partid își pot exprima dorința. Mi se pare un exercițiu de democrație maximă. Și Victor Ponta a făcut propunerea. E un lucru bun și un sistem folosit și-n alte partide de stânga din Marea Britanie". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel