Liviu Dragnea, reacție după declarațiile lui Iohannis

Liviu Dragnea a respins invitația președintelui Iohannis de a merge la consultări pentru propunerea premierului. Dragnea spune că dacă ar fi acceptat propunerea, ar fi încălcat prevederile Constituției. 

M-am uitat cu atenție pe invitație și aici se spune că suntem invitați în baza articolului 85 alineatul 1, din Constituția României. Articolul prevede că președintele României desemnează un candidat pentru funcția de prim-ministru și numește Guvernul în baza votului de încredere dat de Parlament. Acest articol nu poate fi urmat decât de emiterea unui decret. Am discutat în partid această invitație și cred că președintele Iohannis ar trebui să aibă o discuție serioasă cu cei care i-au propus fundamentarea invitației pe acel articol.

Nu putem merge la aceste consultări, pentru că vrem să respectăm prevederile constituționale.  " a declarat Liviu Dragnea.

Totodată ședul PSD a spus că nu înțelege decizia președintelui de a invita la consultări partide neparlamentare. 

Nouă ni se pare straniu că sunt invitate la consultări partide care în acest moment nu sunt parlamentare. Mă refer aici la USR și PMP," a completat Dragnea

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel