Liviu Dragnea, primit de Theophilos al III-lea, Patriarhul Ierusalimului

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a intalnit miercuri in Israel cu Theophilos al III-lea, Patriarhul Ierusalimului si al intregii Palestine.

Chiar la intrarea in biroul Patriarhului, Sfintia-Sa i-a aratat presedintelui social democrat o dovada in plus a respectului sau pentru poporul roman : o icoana cu Sfantul Constantin Brancoveanu si fiii sai, pe care a primit-o de la Patriarhul Daniel in anul 2014, cand s-a aflat in Romania.

"Aceasta icoana cu Sfintii Brancoveni pe care o port in suflet dar am dorit sa o vad si in fiecare zi, cand ajung la biroul patriarhal, este pentru mine o punte autentica intre popoarele noastre, intre cei care suntem crestini si care gandim in acelasi fel rolul covarsitor al religiei, acela de a uni, nu de a dezbina. Din pacate sunt si oameni care, in numele religiei, lupta cu arme care lasa victime omenesti", a afirmat Patriarhul Theophilos al III-lea.

[citeste si]

La randul sau, presedintele PSD i-a transmis Excelentei-Sale ca romanii sunt un popor care iubeste pacea, relatiile bune intre oamenii de diferite culturi, credinte, obiceiuri.
"Mesajul nostru a fost intotdeauna si va ramane unul pacifist, romanii urasc razboiul, luptele, adversitatile. Avem multi prieteni evrei, dar si greci – tara de origine a Patriarhului Theophilos al III-lea-, si alte nationalitati. Pentru noi, buna convietuire si vecinatate nu sunt vorbe in vant, nu sunt doar fraze in discursuri, ci un mod de a ne comporta si simti in fiecare zi", l-a asigurat presedintele PSD pe Patriarhul Ierusalimului si al intregii Palestine.

De asemenea, Liviu Dragnea a transmis Sfintiei-Sale si un mesaj de prietenie si cele mai bune ganduri, din partea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel.
Patriarhul Israelului si a intregii Palestine i-a daruit presedintelui PSD o icoana sfintita cu Maica Domnului si Pruncul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel