Liviu Dragnea poate deveni premier. O posibilă eroare a Liviei Stanciu îl scapă de condamnare

Liviu Dragnea ar putea scăpa de hotărârea judecătoarească prin care a fost condamnat în dosarul Referendumul. Totul din cauza unei posibile erori a Liviei Stanciu. În acest caz, Liviu Dragnea ar scăpa de prevederile legii 90/2001 și ar putea deveni premier. 

"Motivarea hotărârii și hotărârea sunt nule, pentru că motivarea face parte din hotărâre, deci nu produce efecte juridice. Nu-i poate lua locul nimeni unui judecător care a făcut parte din completul care a judecat. Greșeala este că Livia Stanciu, înainte de a pleca, trebuia să-și redacteze toate hotărârile. Greșeala îl avantajează pe Liviu Dragnea, pentru că în acest moment nu mai are condamnare penală. Niciun judecător care părăsește sistemul sau este transferat nu poate pleca până nu își încheie toate dosarele. Există precedent în acest sens și chiar am avut cauze care s-au rejudecat, tocmai pentru că judecătorii au plecat la pensie fără să redacteze motivarea, iar astfel au fost anulate hotărârile”, explică avocatul Bogdan Bărbuceanu, profesor de Procedură Penală la Facultatea de Drept din cadrul Universității din București, potrivit Jurnalul.ro.

În cazul în care eroarea se confirmă, iar Liviu Dragnea scapă de condamnare, el nu mai intră sub incidența legii 90/2001 care interzice condamnaților să facă parte din Guvern. În acest condiții, Liviu Dragnea ar putea ocupa funcția de prim-ministru al României. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel