Liviu Dragnea - Peter Pellegrini, întâlnire într-un moment cheie

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a avut marți, 11 septembrie, o întrevedere cu Peter Pellegrini, prim-ministrul Republicii Slovace. 

Principalele subiecte de discuție au vizat aprofundarea dialogului instituțional și dezvoltarea cooperării, cu precădere în sectorul economic. Vizita lui Peter Pellegrini, prim-ministrul Republicii Slovace, are loc într-un context simbolic puternic pentru ambele țări, anul 2018 marcând un sfert de secol de la stabilirea relațiilor bilaterale în plan diplomatic, sărbătorirea Centenarului ambelor state și jumătate de veac de la Primăvara de la Praga.

Președintele Camerei Deputaților și-a exprimat încrederea într-o bună evoluție a cooperării româno-slovace sub mandatul lui Peter Pellegrini, felicitându-l pe acesta pentru recenta numire și transmițându-i succes în proiectele sale guvernamentale.

De asemenea, Liviu Dragnea a apreciat prezența în România a prim-ministrului Slovaciei ca un indicator al unei evoluții pozitive la nivelul relațiilor dintre cele două state, salutând inițiativa semnării Programului de cooperare în domeniul educației și exprimându-și încrederea că acesta va deschide noi oportunități de colaborare și în alte domenii, precum cel economic.

Cei doi interlocutori și-au exprimat satisfația pentru buna colaborare la nivelul celor două legislative, reflectată atât prin contactele susținute ale conducerii acestora, cât și ale comisiilor parlamentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel