Liviu Dragnea, noi întâlniri în cadrul vizitei din Israel

Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a intalnit miercuri, 20 ianuarie, cu Yuli-Yoel Edelstein, Presedintele Knessetului - Parlamentul Israelian, Yoseph Yonah, Presedintele Grupului Parlamentar de Prietenie Israel - Romania, Isaac Herzog, Presedintele Partidului Muncii, si Ilan Gilon, Vicepresedintele Partidului Meretz.

In cadrul acestor intrevederi s-a discutat despre situatia politica din regiune, rolul pe care l-ar putea avea Romania in negocierile pentru reconsiderarea pozitiei Uniunii Europene fata de Israel - stat afectat de boicotul UE si introducerea etichetarii produselor care provin din coloniile evreiesti din Teritoriile Palestiniene, Ierusalimul de est si Inaltimile Golan.

Politicienii israelieni, fie ca sunt la putere sau in opozitie, nutresc sentimente de prietenie fata de romani, cei mai multi dintre ei avand prieteni evrei originari din Romania. Cu totii au vizitat tara noastra si au ramas impresionati de ospitalitatea romaneasca si de multiplele atractii turistice de la noi: Delta Dunarii, zonele montane, litoralul.

[citeste si]

In plan parlamentar, politicieni israelieni doresc o colaborare mai intensa, proiecte comune si o dinamizare a initiativelor legislative favorabile ambelor parti.
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost felicitat personal pentru initiativa legislativa privind demnitatea umana si toleranta fata de diferentele de grup, al carei initiator este, si care e data ca exemplu de buna practica in materie de discriminare in toate intalnirile oficiale care abordeaza acest subiect.

La intrevederile din Parlamentul Israelien au participat, alaturi de presedintele PSD, si parlamentarii romani: deputatul Gabriel Vlase, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, vicepresedinte PSD, senatorul Gabriela Firea, vicepresedinte PSD, deputatul Georgian Pop, vicepresedinte PSD si deputatul Daniel Florea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel