Liviu Dragnea: Ne gândim serios să mergem peste tot cu liste comune, dacă alegerile vor fi comasate

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, susţine că, în cazul în care se va hotărî comasarea alegerilor de anul viitor, Uniunea Social Liberală s-ar putea să ia în calcul să meargă peste tot în ţară pe liste comune şi la locale şi la parlamentare.

"Dacă ajungem în situaţia asta îngrozitoare şi nedemocratică în care un om să meargă în cabina de vot cu şase buletine de vot, cu o campanie electorală amestecată, să zăpăcim oamenii, s-ar putea să ne gândim serios să mergem peste tot cu liste comune, pentru a ajuta oamenii să îşi exprime o opţiune de vot. S-ar putea să fie obligatoriu să se mărească şi numărul de ore afectat votului pentru că timpul necesar pentru un om să răsfoiască şase buletine de vot s-ar putea să fie destul de mare şi ora 21,00 (de închidere a urnelor - n.r.) să nu fie suficientă", a declarat, miercuri, la Brăila, Liviu Dragnea.

Social-democratul spune însă că, din punctul său de vedere, nu crede că se va ajunge la comasarea alegerilor, mai ales că discuţiile pe această temă au fost "îngheţate" în ultima vreme. "Se pare că analizele iniţiale pe care merseseră cei de la putere că vor să cupleze alegerile, pentru ca un primar să tragă în sus un parlamentar, nu bat cu analizele profesioniste, care au început să le vină. Acestea spun că situaţia este invers, parlamentarul fiind cel care a votat situaţia îngrozitoare din România va trage în jos primarul. De o perioadă nu se mai vorbeşte nimic despre cuplarea alegerilor", a completat Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel