LIVIU DRAGNEA- MIHAI TUDOSE, declarații de presă

Președintele PSD, Liviu Dragnea, și premierul Mihai Tudose urmează să facă o declarație comună de presă după ședința CExN a PSD. 

DCNews vă transmite declarațiile liderului PSD și premierului. 

Liviu Dragnea: - Au fost discuții profunde. S-a discutat despre programul de guvernare, situația în care sunt cele două colege ale noastre, despre faptul că PSD nu dorește și nu acceptă ca instituții care nu trebuie să aibă competențe în a influența deciziile guvernamentale sau remanieri guvernamentale. Toți colegii au adus argumente pentru ca cele două colege ale noastre să nu plece din guvern. Inițial, la începutul ședinței, cele două colege au anunțat că au luat decizia să-și prezinte demisiile. După toate orele de discuții și după o discuții cu ele separat, în care toată lumea, în unanimitate, le-a cerut să nu plece din Guvern, au fost întrebate a doua oară, l finalul întâlnirii. Și-au menținut decizia de a demisiona. Au spus că nu vor să pună sub semnul întrebării posibilitatea ca PSD-ul să rămână la guvernare și să afecteze activitatea guvernamentală.

Sevil Shhaideh a spus că vrea să aibă demnitate, să nu se mai spună că se agață de scaun. Același lucru a spus și Rovana. Toată lumea a apreciat, inclusiv prim-ministrul, profesionalistul lor și calitatea lor. Aproape toată lumea din CExN a plecat supărată. Nu voiau să le lase să iasă din sală. Nu le puteam ține prizoniere în CExN. Nu vreau să spun mai multe, sper ca ele să spună mai multe.

[citeste si]

Sevil a spus foarte clar că nu mai poate duce această presiune infernală. Nu vreau să intru în detalii despre dosar. Rovana, în aceeași situație. S-a discutat despre dorința noastră a tuturor de a recăpăta coerența pe care PSD a avut-o în 2016, în primul rând a comunicării, atât între noi, cât și publică și a comunicării între guvern, Parlament și PSD și ALDE. 

Sunt o serie de măsuri care au adus și aduc o viață mai bună pentru români și toată lumea a constatat că-n permanență se inventează ceva, cum apare o măsură bună, apare altceva și trebuie să fim în defensivă.

Sigur că este o supărare foarte mare, pentru că astăzi ar fi trebuit să ne întâlnim să discutăm despre performanțele economice din acest an.

Sperăm să comunicăm mai bine, atât noi, cât și Guvernul.

Toți am greșit, ne-am lăsat influențați, de oameni de bine, de oameni din afara partidului, care brusc, au devenit foarte grijulii cu PSD-ul, dau sfaturi și mie, și premierului, și altor colegi cum e bine și cum nu e bine, doar, doar, se produce o ruptură. 

PSD-ul astăzi a trecut printr-o cumpănă foarte mare. O destabilizare a PSD-ului poate să producă instabilitate și-n țară. 

Despre Mihai Tudose, eu nu am avut nicio ieșire publică. La un moment dat, am discutat, într-o pauză și ca el să-și prezinte demisia văzând poziția partidului. I-am spus că nu poate lua în calcul această variantă, e un premier bun, eficient, cu greșelile lui, poate ale lui sunt mai mari sau mai mici ca ale mele. Am comunicat prost unul cu altul, îmi asum, cred că-și asumă și el. Nu mai putem face asemenea greșeli, să punem partidul, coaliția, majoritatea într-o situație limită. Eu am avut de învățat în această perioadă. Mulți colegi au plecat supărați, pentru că nu au știut ce să spună la oameni.

Să nu creadă vreo instituție că acest partid se lasă subjugat în activitatea politică sau guvernamentală. E doar un sfat. 

Mihai Tudose: - Atât Sevil, cât și Rovana, imediat după ce au primit citațiile de la DNA au venit să-și prezinte demisia. Le-am oprit, l-am sunat pe Liviu, au venit și alți colegi și am reușit să le oprim, dar au ajuns la limita răbdării, în special Sevil o ține așa din decembrie.

Vă anunț ca să nu fie o surpriză. Sper ca Sevil va accepta să lucreze în aparatul guvernamental, pentru că e extraordinar de bună.

Am spus că-mi dau demisia dacă-mi cere partidul, nu am venit cu Guvernul de acasă, sunt dispus să plec în fiecare zi, dacă mi-o cere partidul sau dacă nu sunt în stare să pun în îndeplinire programul de guvernare. Din păcate, pentru unii ”prieteni” nu a fost un război, nu este un câștigător. Sperăm să fie câștigător partidul. 

Liviu Dragnea: Mâine avem CExN la 12:00, tot aici, ca să vorbim despre înlocuitori, o să-l sun dimineață și pe dl Tăriceanu.

Și Răzvan Cuc și-a prezentat demisia, a avut o susținere serioasă în CExN. Pentru mine a fost o surpriză plăcută. Sunt lucruri pe care le-a făcut și nu le-a comunicat. Din păcate! E un tânăr bun, capabil. A prezentat astăzi lucruri pe care nu le știam mulți dintre noi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel