EXCLUSIV  Liviu Dragnea: Medicii, scutiți de IMPOZIT pe venit. Salarii de la 1.200 de euro din 2017

Președintele PSD a anunțat creșteri uriașe de salarii pentru medici. În plus, impozitul pe venit va fi zero. 

Iată declarațiile făcute de către președintele PSD, Liviu Dragnea, la DCNEWS LIVE, despre salariile pentru medici:

”S-a discutat și, pe bună dreptate, s-a discutat foarte multe pentru că este una dintre marile sângerări ale acestei țări, că zeci de mii de medici au plecat din România. Da, au plecat pentru că salariile oferite de statul român pentru medici nu sunt corecte. Un student termină facultatea de medicină. La un moment dat, ajunge medic rezident. Este prima treaptă. Primește 1600-1700 de lei. Cu banii aceia pleacă acasă. Păi ce viitor are el, un tânăr care salvează vieți, care ne redă sănătatea. Am calculat impactul, pentru că în momentul în care faci un program de guvernare este foarte simplu, trebuie doar să ai puțină minte și puțină determinare și să fii cinstit. Se fac calcule și lucrurile ies la iveală, vezi ce poți să faci, cât poți să faci și în ce perioadă poți să implementezi.

Am identificat, am analizat, care sunt salariile medii pentru medici în țările dezvoltate din UE și am ajuns la concluzia că putem să ducem până la 60-70% din acele salarii și-n România.

Și anume: 1.200 de euro pentru medicul rezident din România, gradul I, este prima treaptă din sistem, ceea ce determină ca medicul primar gradul V, care lucrează în ATI Urgență, să ia 3.600 de euro. În programul nostru, pentru toți medicii impozitul pe venit este zero. Deci noi discutăm despre aceste sume nu ca salarii brute. Medicii din România nu vor mai plăti impozit pe venit, exact ca IT-iștii. Deci, niciun medic din România, indiferent de salarizare, nu va mai plăti impozit pe venit, începând de după alegeri, dacă vom avea voturile necesare să facem majoritatea.

În prima etapă, intră în vigoare legea pe care acest Guvern a blocat-o la CCR, urmând ca în legea salarizării unitare, care va cuprinde toți bugetarii, să fie prevăzute aceste măriri. În prima etapă, intră cu 15%. Până la 1 iulie 2017 finalizăm, legea salarizării unitare, reluăm discuțiile cu sindicatele și intră în vigoare. A doua precizare: în aceste salarii nu sunt incluse plata gărzilor și celelalte sporuri”. 

În cazul asistentelor medicale, salariile se vor majora cu 100%. În ceea ce privește celelalte categorii din sistemul public de sănătate, salariile se vor majora cu 60%, într-o primă etapă. 

Vezi de la minutul 33: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel