Liviu Dragnea îi cere lui Victor Ponta demiterea unui prefect PNL

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri seară, că îi va cere premierului Victor Ponta să ia  serios în calcul demiterea unui prefect PNL

Este vorba despre prefectul de Brăila, Vasilica Vîlcu, pentru modul în care a gestionat situaţia de criză de la Consiliul Judeţean, după suspendarea preşedintelui Gheorghe Bunea Stancu, cercetat pentru fapte de corupţie.

Abuzuri în Brăila, acuză Dragnea

"Îi voi cere domnului prim-ministru şi domnului vicepremier Gabriel Oprea să ia serios în calcul demiterea prefectului de Brăila. Prefectul trebuie să plătească pentru aceste abuzuri pe care le-a făcut. Demiterea nu înseamnă să plătească, adică aceasta nu este plata la care mă refer. Eu vorbesc de abuzuri cu efecte foarte grave asupra unor instituţii din judeţ şi nu numai, asupra judeţului în general", a declarat Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

Să "plătească"... nu doar cu funcția

Vicepremierul a adăugat că prefectul de Brăila trebuie să "plătească" nu doar cu funcţia, dar că nu se poate pronunţa în ce mod, pentru că "sunt instituţii suficient de puternice şi de serioase în România, care vor decide acest lucru".

"În condiţiile în care s-a adoptat un proiect de hotărâre la un moment dat şi prefectul l-a atacat la trei zile, cu o motivaţie destul de şubredă, iar hotărârea a fost suspendată, este clar că a fost o greşeală. Poate Corpul de Control al prim-ministrului sau alte instituţii trebuie să vină, în perioada următoare, să facă o cercetare serioasă şi temeinică la Brăila", a completat Liviu Dragnea.

Situație îngrozitoare. Fără contract de deszăpezire în plină iarnă

Vicepremierul a susţinut că situaţia de la CJ Brăila, rămas fără preşedinte de patru luni, este una "îngrozitoare".

"Doamne fereşte, eu nu ştiu cum se va descurca cel din fruntea CJ, dacă vor veni zăpezile. Dincolo de atitudinea politică condamnabilă a acestui domn de la noul PNL, vicepreşedintele CJ, eu consider că aici avem de-a face cu un şir de abuzuri şi din partea dumnealui şi din partea instituţiei Prefectului, abuzuri care trebuie să înceteze şi pentru care aceştia trebuie să plătească. S-au jucat acest domn de la PNL şi consilierii şi au blocat activitatea judeţului, nu doar a CJ, cu prejudicii foarte grave", a declarat Liviu Dragnea.

Nicio firmă nu s-a înscris la licitaţia organizată pe 3 decembrie de Consiliul Judeţean Brăila pentru încredinţarea serviciului de deszăpezire a drumurilor judeţene în condiţiile în care instituţia a rămas de patru luni fără preşedinte şi un vicepreşedinte, cercetaţi de DNA pentru fapte de corupţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel