Liviu Dragnea și Martin Schulz au pus bazele unei întâlniri între PSD și SPD

Aflat într-o vizită la Bruxelles, președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a întâlnit în cursul zilei de miercuri cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz.

În cadrul discuției, Liviu Dragnea a făcut o prezentare sintetică a situației politice din România, subliniind faptul că, în perspectiva alegerilor care vor avea loc în acest an, PSD a pornit un program ambițios de modernizare a partidului și de deschidere către cetățeni. În acest context, liderul PSD a menționat și faptul că adversarii politici ai PSD fac presiuni mari asupra Guvernului pentru ca legislația electorală să fie modificată prin Ordonanță de Urgență, ceea ce este inacceptabil din partea Partidului Social Democrat, care ia în calcul inclusiv boicotarea alegerilor locale.

La rândul său, președintele Schulz a evocat sprijinul consistent pe care îl are din partea europarlamentarilor români și a propus ca în spiritul bunelor relații dintre social-democrații români și germani să se organizeze, în această primăvară, o întâlnire a conducerilor celor două partide, pentru un și mai consistent schimb de experiență.

În cadrul convorbirilor au mai fost abordate subiecte legate de criza refugiaților, care reprezintă principala temă a campaniei pentru alegerile din landurile germane ce vor avea loc în luna martie, precum și de situația din Republica Moldova.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel