Liviu Dragnea, anunț despre demisia sa

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea, lider PSD și preşedinte al Camerei Deputaţilor, a vorbit, joi, 9 august, la România TV, despre o situație în care și-ar da demisia.

În cadrul emisiunii de la România TV, s-a discutat despre declarația lui Bogdan Hossu de joi. Proiectul noii Legi a pensiilor va discrimina femeile, care vor primi pensii mai mici chiar şi cu 30% faţă de bărbaţi, dacă statul nu le va acorda alte compensaţii, declarase preşedintele Confederaţiei Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.

"Vreau să vă spun așa: această lege va intra în vigoare în 2021. Spun aici, la televizor. Dacă atunci, acest domn Hossu îmi aduce un cupon de pensie din care să-mi arate că o femeie pensionară are pensie mai mică cu 30%, eu îmi dau demisia. Dar, dacă nu va găsi, trebuie să plece dumnealui", a zis Liviu Dragnea.

"Nicio pensie nu va micșorată", a precizat liderul PSD.

Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale a lansat în dezbatere publică proiectul Legii pensiilor, care urmăreşte eliminarea inechităţilor dintre cei care au cotizat egal şi primesc pensii diferite, dar şi dintre bărbaţi şi femei, aşa cum se întâmplă în prezent, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei. 'Proiectul de lege urmăreşte eliminarea inechităţilor din sistemul public de pensii, care au făcut ca persoane care au lucrat acelaşi număr de ani, în aceeaşi profesie şi au cotizat egal, să aibă pensii diferite. De asemenea, se elimină inechităţile din sistem dintre femei şi bărbaţi care au lucrat acelaşi număr de ani, în aceleaşi condiţii şi care au contribuit egal, dar care aveau pensii diferite. Prin actul normativ, pensiile în discuţie se egalizează', argumentează oficialii ministerului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel