Urmărește emisiunea live


Liviu Dragnea: Aleșii locali ar putea schimba partidul fără a pierde mandatul

Vicepremierul Liviu Dragnea uimește scena politică printr-o propunere ce are precedent în anul 2006. 

Liviu Dragnea, îngăduitor cu aleșii locali nehotărâți, vrea să lea dea un timp de gândire de două săptămâni pentru a se hotărî din ce partid vor să facă parte. Răzgândeala aleșilor este fără vreun risc politic cum ar fi pierderea mandatului. 

"Devine din ce în ce mai pregnantă o situaţie. Începe să se instaleze o oarecare instabilitate în administraţia locală generată de apariţia unor partide - PMP, PLR, ruperea USL, apariţia ACL şi au început din ce în ce mai mulţi primari să îşi exprime public susţinerea pentru un partid, altul decât pe listele căruia au candidat. Au început să fie probleme în majorităţile consiliilor locale şi judeţene", a argumentat vicepremierul.

"În acest context eu mă gândesc serios dacă nu cumva, în perioada imediat următoare, pentru că a început să devină o situaţie care trebuie rezolvată urgent, nu ar trebui să luăm modelul din 2006 şi să adoptăm un act normativ prin care să se stabilească o perioadă de două săptămâni în care toţi aleşii locali să poată opta în care partid să activeze", a spus Liviu Dragnea.

În prezent, aleșii locali nemulțumiți pot renunța la partidul din care fac parte pentru oricare alt partid, însă ei trebuie să plătească reversul medaliei: pierderea mandatului. 

Aleșii locali sunt pioni esențiali într-o campanie electorală, cu atât mai mult într-una pentru Cotroceni. Ei au un rol esențial în propagarea ideilor politicianului susținut în teritoriu, acolo unde candidatul nu poate ajunge. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel