Liviu Dragnea, despre o posibilă dată pentru alegeri anticipate

Liviu Dragnea a declarat vineri că alegerile anticipate se pot organizate cel mai devreme pe 5 aprilie anul viitor, iar până atunci treburile ţării vor fi gestionate de un guvern interimar cu atribuţii limitate.

'Sunt de acord să avem o abordare mult mai echilibrată, mult mai înţeleaptă. Vii repede şi spui că vrei alegeri anticipate. De ce? Ca să dea bine la public? Eu zic că trebuie să fim responsabili. Totuşi ţara asta trebuie ţinută sub control. Avem nişte parteneriate strategice importante cu Statele Unite, nişte angajamente economice şi financiare cu parteneri importanţi şi nu vreau să mă joc cu vorbele.

Vorbim de alegeri anticipate care se pot organiza în 5 aprilie să zicem, cel mai devreme, în ideea în care respectăm Constituţia, pentru că eu înţeleg şi e firesc că suntem toţi revoltaţi că alegerile trebuie să fie respectate', a spus Dragnea, la sediul PSD.

[citeste si]

El a adăugat că alegeri anticipate ar însemna ca până la 5 aprilie guvernul care va gestiona treburile ţării să fie actualul guvern interimar, care are atribuţiuni limitate, care nu are posibilitatea să adopte proiecte de lege sau ordonanţe de urgenţă şi nu poate să prezinte în Parlament un proiect de buget până în aprilie, ceea ce ar avea consecinţe destul de grave atât asupra creşterii economice, cât şi asupra programelor europene.

'Dacă preşedintele şi celelalte forţe politice ajung la concluzia că trebuie să facem alegeri anticipate şi să ţinem acest guvern interimar până în aprilie o să discutăm, dar eu cred că trebuie să cumpănim mult mai bine - obiectivele solicitate de societate pot fi atinse mai bine cu un guvern interimar şi instabil până în aprilie sau pot fi atinse dacă, cu foarte mută cumpănire, se instalează un guvern de tehnocraţi, cu oameni foarte bine pregătiţi, care să înceapă să facă lucruri, fără a mai vorbi de faptul că vine iarna, o iarnă care s-ar putea să fie foarte grea pentru România şi unde trebuie luate foarte multe decizii. Un guvern interimar poate să genereze o lipsă de implicare a multor instituţii şi poate să genereze o lipsă de implicare a multora care lucrează în instituţiile respective, pentru că există instabilitate la vârful guvernului', a mai adăugat liderul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel