Liviu Dragnea, declarații explozive, la Parlamentul României

Dragnea
Dragnea

Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, a vorbit la Parlamentul României despre declarația făcută marți de Președintele României, Klaus Iohannis și despre solicitarea DNA de începere a urmăririi penale a liderului ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

Vreau să comentez declarația de marți a lui Klaus Werner Iohannis. Vedem un președinte în panică. Eu am prezentat luni doar câteva documente care au ieșit în spațiul public. Nu a răspuns la ce am prezentat eu, în schimb a pus placa cu infractorul. În trecut mai era cineva care folosea asta, cu infractorul sau cu penalii, Kovesi.

Dacă începe să folosească atât de mult cuvântul infractor, poate să devină periculos. Nu mie trebuie să îmi răspundă Iohannis, ci tuturor celor care l-au votat. Nici nu are importanță de unde vin acuzațiile, informațiile. Îmi aduc aminte când spunea că nu are niciun dosar penal. Ce aflăm acum? Că are 9 dosare penale. Iohannis a știut despre ele. Ne-a mințit în legătură cu faptul că nu a fost cercetat penal așa cum ne-a mințit și Lazăr când se arăta indignat de faptul că au existat protocoale.

Despre fake-uri, cele șase dosare conțin doar dosare reale și sunt documente care îl vizează pe președintele Iohannis. Sunt declarații publice și chiar comunicate ale Administrației Prezidențiale. Cum să spui că niște comunicate ale Admnistrației sunt fake-uri. Veți găsi un testament fals pe baza căruia președintele a luat o casă care aparținea statului român. Veți găsi un certificat de moștenire în care apar soția și soacra președintelu, fals.. De asemenea veți găsi un contract de vânzare-cumpărare fake, adică fals. Asta înseamnă că președintele nostru poate fi considerat un infractor. Este un punct la care președintele nostru nu vrea să răspundă. Totodată, veți găsi și niște declarații de avere fake, adică mincinoase. Sunt multe întrebări la care președintele fake nu răspunde. Este chiar imposibil pentru președintele fake-urilor că negrul este alb când toată lumea știe adevărul.

Oricine se poate gândi că președintele nostru e considerat un infractor. La un moment dat se va găsi un procuror care să aibă curaj să investigheze toate acele acuzații.

Despre secția magistraților. Această secție era până acum sub controlul lui Kovesi, iar orice magistrat care îl apăra pe Iohannis știa că este protejat de Kovesi. Cred că toți au înțeles că nu vor să își piardă libertatea pentru niște infracțiuni omise.

La Iohannis nu vorbim despre două invenții cu două angajate de la Teleorman, aici vorbim de numirea și susținerea în funcție a doi procurori care i-au spălat niște dosare. Dacă nici aici nu vorbim despre un conflict de interese..

La Iohannis discutăm de probe foarte clare, cum a luat clădiri de la Sibiu și le-a dat la FDGR. Președintele fake-urilor nu vorbește despre asta. Avem un președinte întors cu pielița, care nu are curaj să ia decizii. Putem spune că este tonomatul Statului paralel. Vom mai vorbi luni despre Iohannis, când apare a doua valiză.

Referitor la începerea urmării penale a domnului Tăriceanu, nu știu ce se află în solicitare. Mi se par coincidențe stranii. Eu am o rezervă. Te poți gândi că această urmărire penală a fost pentru a bloca participarea domnului Tăriceanu la Congresul pentru Familie și pentru a evita colegii de la ALDE să susțină o eventuală moțiune de cenzură. 

Cred că sunt cel mai urmărit și cel mai transparent om din România., a afirmat Liviu Dragnea la Palatul Parlamentului.

"Nu, categoric nu (n.r. - nu a aflat înainte de aceasta). Eu când am aflat din presă despre acel lucru, recunosc că l-am sunat pe domnul Toader. Din câte îmi aduc eu aminte, poate greşesc, ştiu că procedura era prin Ministerul Justiţiei. Nu sunt sigur că asta e procedura, dar l-am sunat şi l-am întrebat dacă ştie ceva şi dacă el a făcut demersul şi mi-a spus că şi dumnealui a aflat tot din presă", a declarat Dragnea la Parlament, întrebat dacă l-a informat ministrul Justiţiei în urmă cu două zile că urmează să fie trimisă o cerere de urmărire penală pe numele lui Tăriceanu. 

Despre întâlnirea puciștilor

Nu am surse la SIE. Habar nu am ce au discutat. Nu ne interesează ce au vorbit. Nefiind o colaborare instituțională între SIE și Camera Deputaților, nu avem subiecte comune de discuție., a spus Liviu Dragnea.

Alți parlamentari în partid

Noi nu luăm parlamentari, dar vă garantăm că sunt mai mulți parlamentari care vor să vină la PSD, nu vor să mai stea în partidele în care su stat până acum., a adăugat Dragnea.

Ancheta valiza, realizată de Rise Project

Mie îmi place de ei chiar și atunci când sunt penibili. Habar nu am de demersul pe care l-a făcut această instituție. Nu am ce să comentez., a transmis liderul PSD.

Nu am încasat nicio chirie. E o casă construită în 1900 toamnă.

Prin tot ceea ce face președintele, se va autosuspenda., le-a spus Liviu Dragnea jurnaliștilor după ce a fost întrebat dacă mai susține suspendarea lui Iohannis.

"PSD nu este un partid de maimuțe. PSD nu este instrumentul lui Iohannis.

Nu l-am sunat pe Tăriceanu până acum, nu am vrut să îl deranjez. Nici el nu m-a sunat.

Ședința CEX va avea loc săptămâna viitoare., a adăugat Liviu Dragnea ca răspuns la întrebările jurnaliștilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel