SORIN GRINDEANU, numele premierului PSD. LIVIU DRAGNEA - LIVE TEXT

Liviu Dragnea a anunțat că Sorin Grindeanu este propunerea PSD pentru funcția de premier.

Știrea inițială:

Miercuri este o zi crucială pentru politica românească după ce Klaus Iohannis a refuzat propunerea PSD - ALDE pentru funcția de premier. Conducerea PSD s-a reunit la ora 16:00 pentru a lua o decizie după scandalul cu Sevil Shhaideh.

Social-democrații vor hotărî ce nominalizare vor face pentru funcția de prim-ministru, dar și ce poziție vor adopta după ce Klaus Iohannis a respins prima propunere.

"Vom avea o discuţie foarte bună, deschisă, cinstită şi profundă în Comitetul Executiv Naţional. Eu optez pentru o variantă bună pentru români. Astăzi, după Comitetul Executiv Naţional, preşedintele o să primească răspunsul la solicitarea dumnealui, care va fi într-un fel sau în altul", a spus Liviu Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Rămâneți pe DC News pentru a afla decizia anunțată de Liviu Dragnea. Declarațiile președintelui PSD vor fi transmise în format LIVE TEXT pe DC News:

- Am avut o discuție profundă în care i-am rugat pe colegii mei să-și spună propunerea și părerea bazată și pe discuțiile din județe.

- A fost un curent, în ultimele zile, care îmi spunea să trec la suspendarea președintelui. Nu suntem iresponsabili să folosim această forță politică în a face rău sau în a tulbura această țară. Da, putem începe suspendarea chiar de mâine. Am discutat ce avem de făcut.

- Sevil Shhaideh a fost ameințată cu moartea. Siguranța familiei sale a fost pusă într-un mare pericol. Mai deveme sau mai târziu, cei care au declanșat această campanie trebuie să dea socoteală. Deci nu mai putem menține propunerea inițială. Îmi pare rău. Românii ar fi putut vedea ce prestație avea acest om.

- A trebuit să decidem dacă facem altă propunere. Colegii mei au propus să fiu eu premier. Nu vreau să obțin o funcție forțând o lege care este nedreaptă. Atunci a trebuit să găsim o soluție, un coleg care este loial programului de guvernare și partidului.

- Propunerea noastră este SORIN GRINDEANU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel