Liviu Dragnea: De ce Dacian Cioloș a lăsat PSD la urmă

Dacian Cioloș, premier desemnat de președintele Klaus Iohannis, a bifa, miercuri, întâlniri cu liderii tuturor partidelor politice. Ultimele discuții au fost cu PSD. Discuția a durat 40 de minute. 

"Domnul Dacian Cioloş mi-a zis că nu intenţionează ca, dacă va fi votat Guvernul pe care-l va prezenta, să înceapă o acţiune brutală de schimbare a administraţiei, schimbare pur şi simplu cantitativă. Din câte am înţeles, se pare că va avea o atitudine corectă, normală", a declarat preşedintele PSD.

Liviu Dragnea a adăugat că reprezentanţii PSD i-au spus premierului desemnat că "un guvern politic ce s-a dovedit că a avut o guvernare foarte bună are resurse umane care să-i poată furniza oameni care să poată ocupa anumite funcţii".

"Un guvern tehnocrat nu are bază de resurse umane pe care să o folosească pentru recrutare, pentru a ocupa anumite funcţii publice. În aceste condiţii cred că are două variante, varianta în care cedează la presiuni, nu din partea noastră, să schimbe de dragul schimbării (...) sau varianta corectă şi echilibrată în care asigură funcţionarea instituţiilor statului şi implementează programul de guvernare. Se pare că va adopta varianta moderată şi înţeleaptă", a mai spus Liviu Dragnea. 

Liviu Dragnea, președintele PSD, a declarat că "așteptăm cu foarte mare interes lista cabinetului și programul de guvernare" și "în partid vom lua o decizie pentru susținere și nesusținere". 

Președintele PSD a adăugat că a avut o discuție miercuri dimineață cu Dacian Cioloș și "l-am rugat să se întâlnească cu noi ultimii". 

Invitat în emisiunea "Subiectiv" de la Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac a enunțat concluzia sa: "N-a fost sprijinit Cabinetul Ponta de către Liviu Dragnea, așa cum va fi Cabinetul Cioloș". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel