Liviu Dragnea, de acord cu înăsprirea pedepselor pentru persoanele care maltratează animale

Dan Carp / 13 Martie 2018 / 23:50 Salveaza PDF Comentarii

Liviu Dragnea, președintele PSD a declarat la Antena 3 că este de acord cu înăsprirea pedepselor pentru persoanele care maltratează animale.

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat marţi seară, într-o emisiune televizată, că este de acord cu înăsprirea pedepselor pentru persoanele care schingiuiesc sau maltratează animale.

Liviu Dragnea a menţionat că în principal susţine ideea ca în aceste cazuri legea să nu mai prevadă posibilitatea înlocuirii cu amendă a pedepsei, cu închisoarea.

 

Dragnea: „Nu sunt de acord să existe varianta amenzii"


„Este un subiect extrem de importat pentru mine şi eu sunt de acord (...) ca pentru schingiuire, maltratare, pentru folosirea unor animale mici care să antreneze animale feroce, pentru folosirea animalelor în lupte, la pedeapsa cu închisoarea să nu mai existe alternativa amenzii. (...) Pentru ce am spus nu sunt de acord să existe varianta amenzii, pentru că oamenii care schingiuiesc animale (...) sunt monştri", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

El a mai spus că există însă o discuţie pe tema propunerii de înăsprire a pedepselor, legată de „uciderea fără drept", care trebuie clarificată, astfel încât persoanele care ucid din greşeală animale, spre exemplu o vulpe sau un iepure, apărute în faţa maşinii să nu fie condamnate la închisoare. 

 

[citeste si]loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
   Pozitive: +2    Negative: 0

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.DE2