Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Liviu Dragnea, condamnat. Scenariile principalilor analiști politici: Ce urmează

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiției au luat o decizie în ceea ce-l privește pe președintele PSD, Liviu Dragnea, în dosarul "Referendumul". 

După o condamnare la un an cu suspendare și mai multe amânări, Liviu Dragnea a aflat decizia judecătorilor în ceea ce-l privește, în noul termen de vineri, 22 aprilie. Doi ani cu suspendare este sentința definitivă a ÎCCJ pentru Liviu Dragnea. El va fi supus unei perioade de încercare de patru ani. 

Analiștii Alfred Bulai și Marius Pieleanu sunt de părere că decizia ÎCCJ nu va afecta PSD-ul și nici pe Liviu Dragnea, fiind o condamnare cu suspendare. Din contră, spune Marius Pieleanu, Liviu Dragnea, poate fi văzut ca o victimă și poate crește în sondaje, așa cum s-a întâmplat după prima condamnare, acuzațiile nefiind de corupție. 

Alfred Bulai: În cazul condamnării cu suspendare nu se întâmplă absolut nimic

Sociologul și analistul politic și electoral Alfred Bulai a opinat, pentru dcnews.ro, că "În cazul condamnării cu suspendare nu se întâmplă absolut nimic. Dacă ar fi fost o condamnare cu executare, atunci PSD nu ar fi avut șef, trebuia să-și aleagă din nou șef, ar fi urmat o perioadă de instabilitate și politica pe care a început-o PSD avea șanse să fie parțial schimbată. Ar fi fost o instabilitate firească față de conducerea partidului. Nu e chiar dezastru universal, dar este o zonă de instabilitate care afectează negativ". 

Marius Pieleanu: Dragnea, pe trend ascendent din cauza condamnării

"Situația va fi relativ aceeași. De altfel, după condamnarea inițială a lui Liviu Dragnea, la un an cu suspendare, partidul a crescut în intenție de vot, paradoxal. Domnul Dragnea este pe un trend ascendent de favorabilitate publică tocmai din cauza condamnării, pentru că în cazul lui condamnarea nu este percepută drept una de tip corupție. Este percepută de către activul de partid ca fiind una determinată de faptul că a vrut ca PSD să aibă un scor foarte bun și membrii PSD să iasă la vot. Nu este similară unei acțiuni de tip juridic ca în cazul altor politicieni, precum Viorel Hrebenciuc, Miron Mitrea. Până acum nu avem date clare din care să rezulte că o condamnare cu suspendare va afecta intenția de vot în ceea ce privește PSD, nu avem niciun element riguros, științific care să ne determine să afirmăm asta, rămâne de văzut", a spus analistul politic Marius Pieleanu, directorul Avangarde. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel