Liviu Dragnea, complet nemulțumit de ANAF: S-a deschis sezonul de vânătoare

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că obligaţia Guvernului Dăncilă este să se asigure că statul român are relaţie "mult mai corectă şi principială cu mediul de afaceri", nu una "brutală". 

"În ceea ce priveşte partea economică, fiscală, a mediului de afaceri, Guvernul condus de Dăncilă are obligaţia ca (...) statul român să aibă o relaţie mult mai corectă şi principială cu mediul de afaceri, nu una brutală. O relaţie care să-i sprijine pe oamenii de afaceri să-şi dezvolte afacerile, nu o relaţie în care instituţiile statului mai inventează pârghii, acţiuni, prevederi, instrumente prin care să le dea în cap sau să le închidă firmele eventual şi poate băgaţi la puşcărie", a declarat Dragnea, la Antena 3.  

”Complet nemulțumit”

El s-a arătat "complet nemulţumit" de practicile de la ANAF, instituţie la care funcţionarii primesc bonusuri în funcţie de amenzi.  

"Sunt foarte nemulţumit, sunt complet nemulţumit. După schimbările de la ANAF de astă vară, practicile nu au încetat, mai ales că am înţeles că a apărut un act normativ prin care li se dau bonusuri în funcţie de amenzi. Înseamnă că s-a deschis sezonul de vânătoare. Este exact ce nu trebuie în România. Dacă e în lege, e legal, dacă e aşa, înseamnă cu nu va rămâne, cu toată dragostea, cu tot respectul. Vom impune pentru toţi funcţionarii, să înţeleagă că statul român, dezvoltarea acestei ţări stă în cea mai mare măsură în ceea ce fac oamenii de afaceri. Şi bineînţeles care sunt luaţi primii? Ăia români pentru că ai noştri nu ţipă nimeni", a mai spus Dragnea.

”Viorica Dăncilă știe”

Preşedintele PSD a subliniat că mediul de afaceri produce cea mai mare parte din PIB. 

"Viorica Dăncilă ştie cum sunt practicile din ţările europene, a trăit acolo nouă ani de zile, a relaţionat cu oamenii de acolo. Nu este o stare tensionată în ţările prin care a umblat, înţelege că statul are obligaţii pentru mediul de afaceri pentru că (...) face cea mai mare parte a PIB-ului, că nu vine de undeva din cer şi nu-l facem noi sau nu-l fac funcţionarii", a adăugat liderul PSD. 

Dragnea a enumerat obiectivele principale pentru 2018. Printre acestea creşterea economică peste 5%, nivelul datoriei sub 60% din PIB, deficit bugetar sub 3%, 2% pentru apărare, respectarea şi implementarea parteneriatelor strategice ale României, continuarea procesul de creştere a veniturilor populaţiei, în graficul din programul de guvernare.

”Obiectiv major”  

Potrivit preşedintelui social-democrat, un obiectiv major îl reprezintă investiţiile în infrastructură, în sănătate, în educaţie şi continuarea programelor din agricultură. 

El a subliniat că în turism sunt etape care au fost "puţin întârziate", unele cauze fiind, în opinia sa, obiective. "Dar 2018 trebuie să fie un an în care turismul din România să înceapă să devină contributor serios pentru PIB -ul României", a precizat Dragnea, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel