Liviu Dragnea, bilanț după Congresul PSD: S-au petrecut multe ieri...

Liderul social-democraților, Liviu Dragnea, este convins că ziua de ieri, în care Congresul PSD și-a validat noua conducere, va rămâne în memoria colegilor săi, consemnând, totodată, că "s-au petrecut multe și e prea devreme ca toate concluziile să fie trase"

Președintele PSD, Liviu Dragnea, notează, luni, pe pagina sa de socializare, că ceea ce s-a întâmplat, duminică, la Congresul PSD este util pentru democrație și le transmite social-democraților că are nevoie de sprijinul tuturor pentru a transforma PSD într-un "partid dedicat oamenilor, implicat în comunitate, un partid al progresului și justiției sociale".

De asemenea, liderul PSD le mulțumește pe această cale atât celor care celor care le-au stat alături, dar și celor care i-au criticat.

Iată mesajul integral postat de Liviu Dragnea, a doua zi după Congresul extraordinar al PSD:

"A fost o zi plină, densă, epuizantă. S-a vorbit mult, s-au ascultat multe, s-au spus lucruri care până acum nu s-au mai spus. Democrația are nevoie de astfel de zile. Partidul, la rândul lui, are nevoie de astfel de dezbateri.
Am arătat că suntem un partid viu, cu diversitate de opinii, dar unit. Un partid cu istorie, dar gata de schimbare.
Pentru mine, ca președinte, și pentru colegii mei din echipa de conducere, începe o perioadă de mare responsabilitate. Schimbarea pe care vreau s-o imprimăm partidului are nevoie de energia tuturor membrilor săi.
Sper să reușim să devenim acel partid de stânga la care visez: un partid dedicat oamenilor, implicat în comunitate, un partid al progresului și justiției sociale.

[citeste si]


Mă bucur că am reușit să vorbesc la Congres despre asumarea erorilor noastre politice. Cred că am făcut un lucru corect cerând iertare pentru felul în care am evitat să ne asumăm evenimentele de la începutul anilor '90. Cred că am făcut bine păstrând un moment de reculegere pentru victimele totalitarismului.
Sper că am reușit să transmit, măcar în parte, că politica de stânga, pe care trebuie s-o facă PSD, acea politică prin care distribuirea ia în considerare inegalitățile din societate, are nevoie de o economie performantă. Am vorbit despre planul de dezvoltare a României pe 25 de ani și despre pactul politic pe care PSD și celelalte forțe politice trebuie să-l facă pentru ca acest plan să țină. În lunile care vin va trebui să arătăm niște fapte și să mutăm această dezbatere la nivelul întregii societăți.
În fine, am reușit, cred, să transmit sprijinul nostru pentru statul de drept, pentru instituțiile sale și pentru parteneriatul euro-atlantic. Fără un stat puternic, progresul la care aspirăm nu e posibil.
S-au petrecut multe ieri și e prea devreme ca toate concluziile să fie trase. În zilele ce vin avem tot timpul. Timpul, dealtfel, va arăta că ceea ce s-a spus la congresul PSD a fost spus cu bună credință.
Le mulțumesc celor care ne-au stat alături și celor care ne-au criticat.
Vă promit tuturor că am să fac tot ce ține de mine ca să fiu un președinte bun pentru acest partid formidabil", a scris Liviu Dragnea pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel