Liviu Dragnea, anunț de ultimă oră- VIDEO LIVE

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, ține o declarație de presă, luni, la sfârșitul unei ședințe importante în PSD. 

Biroul Permanent Național (BPN) al PSD s-a reunit luni, de la ora 10.00, la sediul central din București. Este prima reuniune a conducerii PSD după ce primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat. 

Principalele declarații: 

- Liviu Dragnea: un subiect a fost votul prin corespondență. Dl Vali Zgonea vă va prezenta o sinteză a unor principii. 

- V. Zgonea: PSD a susținut principiul că statul trebuie să garanteze dreptul la vot al cetățeanului, dar, în același timp, mai multe drepturi și libertăți nu fac decât să întărească statul de drept. (...) Am identificat principii extrem de importante: votul trebuie să fie secret, trebuie să fie accesibil, trebuie să fie echitabil, trebuie să fie responsabil, trebuie să existe o transparență a acțiunilor și deciziilor, trebuie să fie sustenabil, trebuie să fie legal de coerență legislativă. 

- L. Dragnea: E nevoie de modificarea Constituției- n.r. pentru alegeri la cinci ani. Poate avea două variante, varianta la patru ani, care ar implica scurtarea mandatului parlamentarilor următorului mandat până în 2019, dar ar însemna și scurtarea mandatului președintelui, dar ar exista și varianta păstrării mandatului președintelui la cinci ani și prelungirea mandatului parlamentarilor. (...) Din doi în doi ani am avut alegeri, asta înseamnă că din șase ani, trei ani au fost canalizați pe alegeri. (...) România nu va avea decât de câștigat. Este o idee generată de dorința de a avea continuitate pe un interval de dezvoltare mai lung. 

- L. Dragnea: Nu dispun eu dacă să-și dea demisia Sorin Oprescu sau nu, e un lucru nedorit, dar și dl Sorin Oprescu trebuie să răspundă în fața justiției. PSD constată că în București competiția pentru Primăria Capitalei este resetată total. Începând de astăzi începem să facem analize foarte serioase. Nu ne permitem să aruncăm în joc nume. Vom lua o decizie bazată pe cercetări sociologice serioase. Nu luăm decizii pe moment. Cel care va fi cel mai bine plasat va fi susținut de partid. (...) Dacă PSD nu va mai avea un candidat propriu la Primăria Capitalei, atunci nu ne mai numim un partid mare. 

- L. Dragnea: BPN al PSD a respins reinstalarea lui Gheorghe Nichita în funcția de președinte al PSD Iași. 

Declarația de presă a lui Liviu Dragnea este transmisă live. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel