Liviu Dragnea- Alina Gorghiu, atacuri și replici dure

Liviu Dragnea, președintele PSD, este într-un conflict de declarații cu Alina Gorghiu, copreședinta PNL pe tema legii prevenției în sănătate. 

"Posibile infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat"

Liviu Dragnea susține că prin proiectul prevenţiei în sănătate şi prin intenţia modificării legii electorale, "liberalii dau dovadă de derapaj şi de acţiuni violente împotriva democraţiei". Președintele PSD a lăsat să se înţeleagă că, dacă PNL va continua demersurile privind schimbarea sistemului de vot în două tururi de scrutin, PSD va acţiona atât civil cât şi penal.

"În continuare credem că se poate discuta de posibile infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, în condiţiile în care pe un site a apărut această propunere de scenariu care incită. Şi se pare că dumnealor au achiesat la această incitare - să atace în instanţa de contencios o hotărâre a Guvernului, anunţând public că nu au o problemă cu hotărârea de guvern respectivă, ci pentru a folosi acest pretext să atace o lege la CCR. Ăsta e un abuz de drept, e un fel de 'te dau în judecată, dar de fapt rămân cu tine'", a declarat Liviu Dragnea.

"Derapaj de la democrație"

Președintele PSD a adăugat: "Eu am vorbit cu foarte mulţi jurişti care sunt pregătiţi şi pe parcursul civil şi pe parcursul penal să reacţioneze imediat cum apare acest demers. Pentru că, dincolo de faptul că există posibile aspecte infracţionale, este un atac violent asupra democraţiei. Deci aceşti oameni sunt deja de o perioadă într-un derapaj de la democraţie, atât cu legea prevenţiei, cât şi cu aceste acţiuni violente împotriva unor instituţii ale statului. Nu mai ţin cont de nimic, nu au decât un singur interes - să încerce în mintea lor să-şi mărească şansele la alegerile locale. Or cu aşa ceva noi nu suntem de acord. S-a stabilit totuşi în România că nu mai modificăm legislaţia cu un an înainte de alegeri, a fost o comisie de cod electoral. Nu mai ţin cont de asta şi vor să folosească orice mijloc care nu mai are nicio legătură cu democraţia. Şi nu putem să rămânem indiferenţi, cu toată toleranţa care mă caracterizează".

"Şi, în cazul în care cei de la PNL chiar fac ceea ce au anunţat, se vor declanşa probabil două acţiuni - şi în civil şi în penal", a adăugat Liviu Dragnea. 

"Nu vede parul din ochii domniei sale"

Replica Alinei Gorghiu nu a întârziat să apară. Copreşedinta PNL a afirmat luni că "Dl Dragnea nu vede parul din ochii domniei sale, mai rămâne să mă ameninţe cu plângere penală şi pe faptul că dezbatem o lege".

Alina Gorghiu a adăugat: "Să ştiţi că eu nu fac ca dl Dragnea să o ţin langa că toată legea este bună. Nu, legea este în dezbatere publică. (...) Suntem deschişi la orice propuneri venite din partea asociaţiilor pacienţilor, medicilor din România, pentru că nu am auzit de la cineva că nu este necesară prevenţia în România. (...) Cifrele sunt zguduitoare atunci când vorbim de boli. Românii sunt în top din orice poziţie priveşti, motiv pentru care aşteptăm poziţiile tuturor ONG-urilor, societăţii civile, specialiştilor, jurnaliştilor, pentru că sunt specializaţi pe sănătate mai mulţi, care au venit cu propuneri foarte bune de îmbunătăţire a textului, şi la sfârşitul acestei dezbateri colegii mei vor prezenta propunerile de îmbunătăţire a acestei legi. Va mai dura perioada de dezbateri". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel