Livia Stanciu nu merita numirea la CCR. Băsescu explică decizia lui Iohannis

Traian Băsescu nu a iertat-o nici pe Livia Stanciu, președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, din cauza pronunțării  pe tema alegerilor, că nu-i normal ca persoanele care au probleme cu legea să fie alese. Livia Stanciu a fost numită de președintele Klaus Iohannis judecător la Curtea Constituțională. 

"Cred că este o greșeală numirea dânsei la Curtea Constituțională", a declarat Traian Băsescu la RTV.

"Știu despre această doamnă câteva lucruri care  m-au impresionat foarte neplăcut în al doilea mandat. Este adevărat, după ce am plecat, când a început festivalul cătușelor. De ce nu ași fi numit-o?

Pentru declarația din februarie 2015 în care spunea că noi și procurorii DNA suntem parteneri. Păi tu trebuie să fii partenerii legii, atunci cum se mai duce în fața unui complet de judecată unul care a fost acuzar de DNA.   Păi dacă doamna Stanciu la Înalta Curte  este partenerul procurorului  DNA, ce șanse mai are omul ăla la un proces corest, dup ce tu, procuror DNA ai organizat filmările, ai organizat scoaterea documentelor din dosare, i-ai făcut imaginea pulbere, ăla nu mai este un proces corect. Pentru acea formulare nu ași mai fi numit-o la CCR.

[citeste si]

Pentru astfel de declarații, orice a-i spune despre un magistat, sare imediat CSM, iar doamna Kovesi și doamna Stanciu își permit să vină călare pe politic, în loc să stea decent și să nu facă declarații politice.

O văd pe doamna Stanciu vorbind foarte apăsar public. Dânsa a fost numită pentru că i-a făcut două servicii majoare lui Iohannis:

1.  Nu l-a declarat incompatibil înainte de campania electorală, și chiar în timpul campaniei electorale;

2. Prin influență, iată că un proces pierdut pentru o casă cu un fals constatat, este trimis la rejudecare la o Curte de Apel mai binevoitoare sau controlată. 

Arătați-mi câți oameni au avut dreptul la  strămutare, în afară de cazul doamnei Livia Stanciu la rejudecare, după o hotărâre definitivă, unde a umilit-o pe Rarinca. Acesta este un alt motiv pentru care nu ași fi numit-o pe Livia Stanciu la CCR" a declarat Traian Băsescu la RTV.  

"Un om atât de puternic, cum este președintele ÎCCJ și un altul la fel de puternic, cum este doamna Kovesi, nu s-au lăsat până nu au văzut-o pusă la pământ pe doamna Rarinca. S-au judecat între ei și au avut puterea să claseze un dosar și nu s-au lăsat până n-au văzut-o condamnată, pentru că femeia aia a îndrăznit să vorbească.

La politicieni este conflictul de interese, dar la magistrați când se judecă între ei, cum se cheamă? Când se judecă președintele ÎCCJ într-o instanță, cum s-o chema?", a mai spus Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel