LIVE TEXT. Parada militară de Ziua Națională a României. Traian Băsescu, alături de nepoata cea mare

Parada militară de 1 Decembrie din Capitala se va desfasura, pentru al doilea an consecutiv  în Piața Constituției, deoarece lucrarile de restaurare  la Arcul de Triumf  nu au fost încă finalizate.

UPDATE: La orele 12,10, parada militară din Piața Constiruției s-a încheiat, președintele Klaus Iohannis dând noroc cu câțiva invitați din jurul acestuia.

UPDATE: Forțele terestre au prezentat vehicule blindate pentru operațiuni speciale, un sistem de artilerie antieriană care poate combate elicopterele de atac, transportoarele Piranha, transportoarele amfibii blindate B 33 Zimbru. Nici în acest anu nu au lipsit vehiculele HMMWV.

UPDATE: Pentru prima dată, la parada de Ziua Națională au fost prezenți "Iacării Acrobați" cu trei avioane de fabricație românească, IAK-52.

UPDATE: Forțele Aerine Române au prezentat 3 MIG-uri 21 Lancer.

UPDATE: Patru președinți ai României post-decembriste, în tribuna paradei de 1 Decembrie. Președintele Klaus Iohannis nu a mers să dea mâna cu cei trei predecesori ai săi.

UPDATE: Premieră la parada militară de 1 Decembrie. Eroii români răniți în teatrele de operațiuni vor defila în Piața Constituției.

UPDATE: La orele 11,10 a început parada militară.

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis a sosit la orele 11,00 în Piața Constituției, unde șeful de stat major al Armatei i-a prezentat onorul, după care a trecut în vedere garda de onoare. Iohannis s-a îndreptat către tri buna oficială, alături de premierul Dacian Cioloș. Se intonează imnul național.

UPDATE: Marele absent de Ziuan Națională este fostul premier, Victor Ponta, care a transmis, marți dimineața, un mesaj pe Facebook.

UPDATE: Alături de președinte Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, se află Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, premierul dacian Cioloș, membrii Guvernului.

UPDATE: Traian Băsescu a venit, în jurul orelor 1048, de mână cu nepoata cea mare, Sofia Anais, care purta un tricolor.

UPDATE: Se fac controale la participanții care doresc să participe la parada militară

Parada militara va incepe in jurul orei 11.00, iar la ea vor participa 2.600 de militari romani si straini din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii si Turcia. Peste 2.600 de militari si specialisti, cu 360 de mijloace tehnice, din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Administratia Nationala a Penitenciarelor si Politia Locala Bucuresti vor participa la parada.

Tot in Bucuresti, la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol I, a avut loc incepand cu ora 8.00, o ceremonie militara de depuneri de coroane si jerbe de flori. Față de anii trecuți, la Mormântul Ostașului Necunoscut politicienii nu s-au îngrămădit la festivitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel