Listare PURCARI pe Bursă. Prețul unei acțiuni

Purcari va fi listat pe bursă în jurul datei 14 februarie. 

Preţul de ofertă pentru cele 9,8 milioane de acţiuni Purcari lansate în cadrul ofertei publice iniţiale secundare a fost stabilit la 19 lei/acţiune, cu 9 lei sub preţul maxim, reiese dintr-un anunţ publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

”Se aşteaptă ca tranzacţionarea acţiunilor Purcari pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul WINE să înceapă în jurul datei de 14 februarie”, se arată în document.

[citeste si]

Oferta publică iniţială a Purcari Wineries a fost suprasubscrisă de peste patru ori, în ceea ce priveşte investitorii de retail, ultima zi de subscriere fiind joi, 8 februarie, potrivit unor brokeri din piaţă.

Investitorii de retail au avut alocată doar 10% din ofertă, respectiv 980.000 de acţiuni, iar subscrierea a depăşit 4 milioane de acţiuni. Conform informaţiilor publicate pe site-ul operatorului pieţei de capital, pentru retail, pro-rata este stabilită la 0,2422433314, ceea ce înseamnă, spre exemplu, că dacă un investitor a subscris 100 de acţiuni, va primi 24.

Speranțele acționarilor Purcari

Acţionarii Purcari Wineries sperau să obţină 265,9 milioane de lei din listarea a 49% din acţiunile companiei la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), reiese din prospectul publicat pe site-ul operatorului pieţei de capital româneşti.

Simbolul sub care se va lista este WINE, iar cele mai multe acţiuni sunt oferite de Lorimer Ventures Limted (peste 8,17 milioane acţiuni), urmat de Amboselt Universal cu 1 milion şi International Finance Corporation (IFC) cu 628.920.

Conform prospectului, 10% din oferta de 9,8 milioane acţiuni este dedicată investitorilor de retail şi restul pentru cei instituţionali.

Intermediarii ofertei sunt Raiffeisen Bank şi Swiss Capital.

Producătorul de vin Purcari Wineries Plc anunţa, pe 15 ianuarie, că intenţionează să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti, în primul trimestru din acest an, printr-o Ofertă Publică Iniţială de cel mult 49% din acţiunile existente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel