Listare Hidroelectrica la bursă. Badea: Energie ieftină către noii "băieţi deştepţi"?

Badea
Badea

Bogdan Badea, directorul general al Hidroelectrica, atrage atenția asupra unei situații cu care se confruntă societatea în urma unei decizii a ANRE.

Bogdan Badea, directorul general al Hidroelectrica, susține că listarea la bursă a societății, anul viitor, nu mai este certă dacă Autoritatea de Reglementare (ANRE) va obliga producătorul de energie să furnizeze energie ieftină pe piaţa reglementată către furnizorii de ultimă instanţă.

"Suntem pregătiţi 100% pentru listare, zilele acestea lansăm procedura de achiziţie a consultanţilor, însă nu mai ştiu dacă mai facem vreo listare, în condiţiile în care indicatorii de profitabilitate ai Hidroelectrica, prin ceea ce ne propune reglementatorul, reglementarea în continuare a OUG 114, mai conduc la oportunitatea listării anul viitor", a spus Badea.

Noii băieți deștepți

El s-a referit la un ordin al ANRE, intrat în vigoare joi, care prevede că Hidroelectrica va livra către piaţa reglementată până la 65% din producţie, în perioada 1 iulie - 31 decembrie 2020, către furnizorii de ultimă instanţă. Aceasta, la un preţ mai mic decât cel de pe piaţa liberă, ceea ce ar aduce prejudicii considerabile producătorului hidro.


"Trebuie să ne hotărâm: vrem să facem listare sau nu vrem să facem listare. Pentru că, dacă vrem să facem listare, nu vrem decât să fim lăsaţi în pace să putem să mergem pe ceea ce ne-am propus, să ne bazăm pe planul de afaceri pe care îl avem şi să nu mai avem niciun fel de intervenţie din partea diverselor entităţi. Dacă nu vrem să facem listare, foarte bine, nu vom face altceva decât să donăm energie la preţ mic la noua categorie de băieţi deştepţi", a arătat Badea.

Potrivit acestuia, listarea la bursă este esenţială pentru a tragerea de surse de finanţare şi pentru a duce mai departe planul de investiţii, dacă se doreşte continuarea acordării de dividende, inclusiv de dividende suplimentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel