Lista acordurilor semnate între România și China. Beijingul promite "sume uriașe" ale contractelor

ponta premier china
ponta premier china

Premierul chinez Li Keqiang a declarat, în timpul unei conferințe de presă susținută la București, că suma contractelor semnate cu România este una uriașă, care va depăși estimarea. Cele două părți au semnat, luni, mai multe acorduri în domeniile energetic, agricultor și cultural.

- Conducerea companiei de stat Nuclearelectrica a semnat cu preşedintele companiei China General Nuclear Power Corporation (CGN) o scrisoare de intenţie pentru colaborare.

- Complexul Energetic Oltenia a încheiat cu China Huadian Corporation un acord de intenţie de cooperare pentru realizarea proiectului termoelectric de la Rovinari.

- Complexul Energetic Hunedoara încheiat cu China National Electric Engineering o înţelegere pentru reabilitarea grupurilor 3 si 4 de la centrala termoelectrică Deva.

- Directorul companiei de proiect pentru construcţia hidrocentralei Tarniţa-Lăpuşteşti (judeţul Cluj) a semnat o scrisoare de confort cu vicepreşedintele executiv al Sinohydro Corporation.

- Departamentul pentru Energie şi Administraţia Naţională din China pentru Energie au încheiat un memorandum de înţelegere pentru cooperare în domeniul proiectelor nucleare.

- Romanian Păunescu Corporation, condusă de omul de afaceri Bobby Păunescu, și Mingyang Wind Power Group au semnat un acord pentru investiţii în centrale eoliene şi transferul de echipamente.

- A fost semnat şi memorandumul de înţelegere pentru sprijinirea companiei de telecomunicaţii Huawei Technologies în vederea înfiinţării unui centru regional la Bucureşti.

- Cele două guverne au semnat un acord de înfiinţare şi funcţionare a Institutului Cultural Român de la Beijing şi a Centrului Cultural Chinez de la Bucureşti.

- Cele două guverne au semnat un memorandum de înţelegere privind promovarea cooperării investiţionale.

"China este pentru România un partener privilegiat, avem o relație de 65 de ani, o relație excelentă din punct de vedere economic, cultural, politic și educațional. Au avut loc schimbări politice, dar relația dintre România și China a rămas la fel de apropiată și așa ne dorim și pentru viitor. Îmi doresc ca România să fie cel mai bun prieten al Chinei în UE și în această regiune", a spus Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel