Liiceanu, Parlamentul European. ATAC la Guvernul PSD

Filosoful Gabriel Liiceanu a participat la o ședință în Parlamentul European unde a fost dezbătută situația justiției din România în comisia Libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE).


Gabriel Liiceanu a atacat în termeni duri în fața Comisiei Europene guvernul de la București și PSD. Totodată, el a ținut să o laude pe Laura Codruta Kovesi pe care o consideră "faimoasă în toată Uniunea Europeană".

"Guvernarea PSD-ALDE a debutat printr-un atac penal la adresa Justiţiei. OUG 13 urma să îi scoată de sub rigorile legii în primul rând pe cei doi şefi de partide din coaliţia de guvernare (...) Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, condamnat penal şi cu dosar penal, şi-a asumat conducerea Camerei Deputaţilor. Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şi el cu dosar penal, a rămas preşedintele Senatului. România are în fruntea celor două camere ale Parlamentului condamnaţi penal sau cu dosar penal”, a precizat filosoful, potrivit news.ro

"De la preşedintele Iliescu, arhitectul mineriadelor, şi până la actualul şef al PSD, trecând prin Guvernul Năstase şi Ponta, ex-premierul autor al unei lucrări de doctorat plagiate, au făcut din România, jefuind-o fără scrupule, poate cel mai sărman popor din Europa. Ţinta numărul unu a acestor oameni sun Parchetul General şi DNA", a continuat acesta

Odă pentru Kovesi: ”Faimoasă în toată Uniunea Europeană”

"Ceea ce ca ţară ne-a adus pe ultimul loc în multe clasamente europene este corupţia (...) Nimeni nu poate spune cu câte miliarde de euro a fost jefuită România în aceşti 27 de ani (...) Printr-un fericit concurs de împrejurări, de peste zece ani a apărut DNA, condusă în ultimii patru ani de procurorul Kovesi, al cărui nume a devenit faimos în Uniunea Europeană (...) Un raport DNA din 2015 vorbea de banii daţi mită, 431 de milioane de euro. În 2016, peste 800 de demnitari – miniştri, parlamentari, magistraţi şi primari – au primit sentinţe definitive pentru corupţie", a conchis Gabriel Liiceanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel