Liiceanu către Băsescu: Ați fost la înălțimea unei părți a intelectualității române

gabriel liceanu
gabriel liceanu

Filosoful Gabriel Liiceanu i-a mulțumit, vineri, președintelui Traian Băsescu pentru că în cei zece ani de mandat a așezat intelectualii pe drumul potrivit, apreciind totodată că șeful statului a fost la înălțimea unei bune părți a intelectualității din țara asta.

"Dumneavoastră aţi spus în cuvântul pe care ni l-aţi adresat că nu ştiţi dacă aţi fost la înălţimea exigenţelor măcar a unei părţi din intelectualitatea română. Fac parte din acei cărora li s-a lipit eticheta de «intelectual al lui Băsescu» şi aş vrea să spun cu această ocazie că aţi fost la înălţimea unei bune părţi a intelectualităţii din ţara asta. (...) Asta înseamnă tocmai că s-au recunoscut cu valorile lor în activitatea dumnavoastră", a spus Gabriel Liiceanu, conform Mediafax.

"Timp de 10 ani cât aţi fost, sunteţi preşedintele României, nu aţi făcut decât să ne aşezaţi pe drumul pe care noi, cei care credem care e binele în chip matur al României, trebuia să ne aşezăm. Şi pentru asta vă mulţumim", a dăugat Liiceanu.

Președintele Băsescu a decorat vineri mai mulți intelectuali, între care și Horia Roman Patapievici, chiar dacă premierul Victor Ponta a refuzta să contrasemneze decretele de decorare.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că decorarea mai multor intelectuali din România reprezintă un semn şi a arătat că nici oamenii politici, dar şi încă prea mulţi români nu ştiu să îşi ţină aproape această intelectualitate şi nu se străduiesc deloc să o înţeleagă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel