Liga I, schimbarea la care nu te așteptai din sezonul următor

Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal a decis, marţi, în unanimitate, propunerea schimbării sistemului competiţional al Ligii I, din sezonul 2015-2016, într-unul cu 14 echipe şi cu sistem play-off şi play-out, propunere ce urmează a fi analizată de Comitetul Executiv al FRF.

Cum se va schimba sezonul viitor? Pentru a se ajunge la 14 echipe în Liga 1, din sezonul care va începe în vară, vor retrograda 6 echipe, adică locurile 13-18. Din liga a 2-a vor promova doar două formaţii, cele aflate pe primul loc în cele două serii.

Preşedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache, consideră că acest sistem ar reprezenta o concentrare de valori. "Am votat să avem un campionat cu 14 echipe, sistem play-off, play-out. Va fi mai interesant pentru că sunt tot 36 de partide şi rezultă tot aceiaşi bani şi fiind mai puţine echipe va fi o resursă financiară în plus din drepturile TV. 14 echipe înseamnă o concentrare de valori şi repetarea unor jocuri atractive, cum e Dinamo - Steaua sau Astra - Petrolul. Cu această propunere a fost toată lumea de acord", a declarat Anghelache pentru Mediafax.

Citește și: FC Rapid şi Gloria Bistriţa, fără licență pentru Liga I

Întrebat dacă Federaţia Română de Fotbal va aproba propunerea LPF de schimbare a sistemului competiţional, Anghelache a răspuns: "Da, domnul Burleanu a spus că aşteaptă propunerea ligii. În Comitetul Executiv va fi discutată această propunere a noastră. Nu pot să fac speculaţii ce va face preşedfintele federaţiei".

În acest moment, Liga I se desfăşoară după sistemul campionat cu 18 echipe.

Ce va presupune campionat cu 14 echipe

- 26 de etape în sezonul regulat
- primele 7 intră în play-off: încă 12 etape
- ultimele 7 joacă play-out, încă 12 etape. Ultimele două poziţii, locurile 6 şi 7, retrogradează direct, iar locul 5 va juca baraj pentru rămînerea pe prima scenă;
- total meciuri fiecare echipă: 36

Vezi ce țări europene au maximum 14 echipe în prima ligă

Austria:         10
Bulgaria:       14
Croaţia:         10
Cipru:            14
Danemarca:  12
Elveţia:          10
Israel:           14
Scoţia:           12
Slovacia:       12
Slovenia:       10

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel