Liga Campionilor, arbitraj video VAR. Preşedintele UEFA, anunţ

meciuri champions league
meciuri champions league

Uniunea europeană de fotbal ia în calcul accelerarea procesului de implementare a asistenţei video în arbitraj (VAR), care ar putea fi utilizată chiar din actuala ediţie a Ligii Campionilor, începând cu fazele eliminatorii, a anunţat preşedintele UEFA, Aleskander Ceferin, citat de agenţia Reuters. 

Forul fotbalistic continental s-a opus introducerii VAR în actualul sezon din Champions League, în ciuda faptului că această tehnologie a fost utilizată în unele dintre cele mai importante campionate din Europa, precum cele din Spania, Italia şi Germania, dar şi la turneul final al Cupei Mondiale din Rusia.

 Ceferin a precizat, în cursul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o marţi la Bruxelles, că raportul privind arbitrajul, aşteptat pentru săptămâna viitoare, ar putea permite Comitetului Executiv al UEFA să-şi revizuiască poziţia, cu ocazia reuniunii programate pe 2 şi 3 decembrie, la Dublin.

"Roberto Rosetti (şeful arbitrajului din cadrul UEFA - n.red.) şi echipa sa sunt foarte buni. Sunt puncte importante de vedere - arbitrii şi toate aspectele tehnice. Aştept raportul în aproximativ o săptămână, iar apoi vom vedea când se va putea implementa. Cred că cel mai târziu în sezonul viitor", a spus Ceferin. Andrea Agnelli, preşedintele Asociaţiei Europene a Cluburilor (ECA), aflat alături de preşedintele UEFA la conferinţa de presă, a adăugat: "Cel mai târziu în sezonul viitor înseamnă, de asemenea, că există spaţiu pentru o implementare anticipată" a arbitrajului video. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel