Lidl închide mai devreme. Noul program. Nu vei mai putea să-ți încarci gratuit mașina electrică în parcarea Lidl

Foto: Magazin Lidl
Foto: Magazin Lidl

Magazinele Lidl vor închide mai devreme. În plus, nu mai oferă încărcare gratuită mașinilor electrice. 

UPDATE: Citește și: Reacții vehemente după ce Lidl a anunțat că închide magazinele din toată țara mai devreme

Cel mai mare lanț de magazine din România după cifra de afaceri, Lidl, parte a grupului german Schwartz, își modifică programul de luni, 26 septembrie 2022. 

Din cauza facturilor și pentru o economie sporită la electricitate, magazinele Lidl vor avea, începând din 26 septembrie 2022, program mai scurt cu o oră. În plus, programul va fi și mai scurt duminica. 

Decizia Lidl este atât pentru lanțul de magazine german - pentru a reduce costurile cu energia - cât și pentru a contribui la planul european de  reducere a consumului de energie electrică din perioada de vârf de consum. 

Noul program al magazinelor Lidl

Prin urmare, de luni, toate magazinele Lidl vor avea același program, conform economica.net

Luni – Sâmbătă: 07:30 – 21:00

Duminică: 08:00 – 19:00 (cu excepția magazinului Lidl din Medgidia, str. Independentei, Nr. 12, care își păstrează programul actual pentru duminică și va funcționa în intervalul orar 08:00 – 18:00). 

În urma adoptării OUG 119/2022, care a intrat în vigoare la 1 septembrie, operatorii lanțurilor de magazine nu mai beneficiază de plafonarea prețului la energie la 1 leu/kW. După 1 septembrie, lanțurile de magazine plătesc prețul pieței. În urma solicitărilor din piață ca marii comercianți de produse alimentare să beneficieze în continuare de plafonarea prețului la energie electrică, parlamentarii ar urma să ia o decizie la dezbaterea care va aproba OUG 119. 

Nu mai oferă nici încărcare gratuită pentru mașinile electrice

În plus, Lidl nu ar mai oferi încărcare electrică gratuită pentru mașini. Astfel, se alătură altor mari centre comerciale, precum Ikea. 

Citește și: Kaufland și Lidl nu mai oferă posibilitatea de încărcare gratuită a mașinilor electrice, din cauza șoferilor ridesharing care ocupau toată ziua „pompele”

Ikea a închis definitiv stațiile de încărcare pentru mașinile electrice din România

Ikea a închis definitiv încărcarea mașinilor electrice în cele două centre din București pentru că nu era corect ca mașinile să fie încărcate gratuit de către șoferii care nici măcar nu intrau în magazin.

Prețul energiei electrice din ce în ce mai mare și lipsa unei civilizații din partea șoferilor de ride sharing care puneau stăpânire pe stațiile de încărcare fără a lăsa clienții magazinului să beneficieze de încărcarea gratuită.

Oficial stațiile sunt închise pentru 6 luni. 

”Stațiile de încărcare destinate mașinilor electrice sunt închise temporar pentru clienți începând cu 15/09/2022 pentru maximum 6 luni.

Grija față de mediul înconjurător rămâne în continuare unul dintre angajamentele noastre. În acest moment lucrăm la implementarea unui nou sistem pentru stațiile de încărcare destinate clienților. Îți mulțumim pentru înțelegere!”, au precizat cei de la Ikea.

Conform unor surse internaționale, Lidl oferă încărcare cu 1,49 euro pentru fiecare kw încărcat. 

În Germania și supermarket-urile Aldi Süd au renunțat la încărcare gratis a mașinilor electrice pentru că prețul energiei era plătit de toți clienții care în proporție de 95% veneau la cumpărături cu mașini diesel și pe benzina.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel