EXCLUSIV  Liderul unioniștilor, semnal de ALARMĂ: Pericol la SECURITATEA României

George Simion, liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012 a reacționat după decizia lui Igor Dodon de a cere Guvernului Republicii Moldove înlocuirea în școli a ”Istoriei Românilor” cu ”Istoria Moldovei”.

Preşedintele Republicii Moldova îşi argumentează intenţiile prin faptul că menţinerea în şcoli a disciplinei "Istoria Românilor" sfidează statalitatea, independenţa şi suveranitatea Republicii Moldova.

Potrivit lui Igor Dodon, această disciplină menţine în societate o stare de tensiune şi incertitudine privind viitorul statului moldovenesc.

George Simion, liderul unioniștilor, consideră în exclusivitate pentru DC News această solicitare o ”provocare”, dar trage un semnal de alară și consideră că acapararea puterii de Dodon ar însemna ”un pericol” și o ”amenințare la securitatea României”.

Amenințare la securitatea României

”Această mișcare nu a reușit-o Voronin, nu o va reuși nici Dodon. El se chinuie și dă din coate, doar, doar cineva îl va lua în seamă. În acest moment, Igor Dodon nu are nicio putere în al doilea stat românesc, Republica Moldova. Trebuie să iasă în evidență cu ceva.

Cheia e să nu fie lăsat să ajungă cu adevărat să aibă puterea în Moldova. România trebuie să fie activă în zonă și trebuie să pedepsească aceste gesturi antiromânești.

E o provocare. Întreg statul Republica Moldova e o amenințare la securitatea României dacă indivizi precum Dodon ajung să aibă pârghiile puterii. Este un pericol. Republica Moldova din al doilea stat românesc, poate deveni cel mai vocal stat antiromânesc de pe planetă.

E o provocare de securitate Republica Moldova pentru România dacă o să continue să se miște în direcția actuală. Este călcâiul lui Ahile ca pentru România ca Moldova să ajungă pe mâna unor indivizi precum Dodon”, a precizat George Simion pentru DC News.

În ceea ce privește îngreunarea acțiunilor unioniste după învestirea lui Igor Dodon ca președinte, liderul unionist este a precizat că nu a simțit nicio schimbare majoră. 

”Dodon nu are putere.Puterea totală o poate câștiga în 2018, când au loc alegeri parlamentare. În momentul actual, nimeni nu îl ia în serios. Nici măcar Putin, l-a lăsat să aștepte 4 ore până la primit în ultima vizită. La București sau Kiev, nu este primit, indivitul este un bufon”, a conchis George Simion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel