Liderul PNȚCD, Aurelian Pavelescu, dezamăgit de Casa Regală și decizia Principesei Margareta

Principesa Margareta de România a devenit cetățean elvețian. Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD, partid care de-a lungul istoriei s-a poziționat pro-monarhie s-a arătat dezamăgit de decizia Principesei.


Aurelian Pavelescu ”deplânge această decizie” mai ales că cetățenia nu a fost solicitată în perioada regimului comunist. Acesta se întreabă dacă decizia reprezintă ”refuzul oricăror discuții de acum încolo despre tema politică a revenirii la monarhie constituțională din partea Casei Regale”. Mai mult, liderul PNȚCD lansează un atac și se întreabă dacă ”mai putem vorbi despre Casa Regală a României”.

”Principesa Margareta, Custodele Coroanei Romaniei, tocmai a cerut si primit cetatenie elvetiana. A jurat fidelitate fata de Elvetia si poporul elvetian. Principesa detine astazi, prin urmare, doua cetatenii, romana si elvetiana. Sau ma insel? Nu stiu, intr-adevar, cum si cand ar fi obtinut cetatenia romana, cea elevetiana, insa, este cu mult mai sigur.

In calitatea de Presedinte PNTCD, partid care si-a exprimat constant pozitia pro-monarhie constitutionala, cu toate riscurile asumate (a fost unul dintre motivele evocate dur si fara perdea de Presedintele PPE Joseph Daul impotriva PNTCD si, se pare, unul din motivele excluderii PNTCD din PPE), deplang aceasta decizie a Principesei. Daca ar fi obtinut cetatenia elvetiana in timpul sederii sale acolo in vremea comunismului, ar fi fost o alta discutie. Dar acum? Si, mai ales din pozitia de Custode al Coroanei?

Este acesta inca un semn al refuzului oricaror discutii de acum incolo despre tema politica a revenirii la monarhia constitutionala din partea Casei Regale? Mai putem vorbi despre Casa Regala a Romaniei? Ne este din ce in ce mai greu, Majestate!”, a transmis președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu pe pagina personală de Facebook.

Principesa Margareta a devenit în această săptămână cetățean elvețian. Fiica Regelui Mihai nu a beneficiat de privilegiul covorului roșu din partea autorităților elvețiene și a stat stat la rând, alături de ceilalți proaspeți cetățeni elvețieni.

"Era momentul potrivit pentru mine să devin cetățean elvețian", a spus Margareta de România, citată de publicația elvețiană.

Familia noastră regală și cantonul Vaud împart o istorie comună. M-am născut la Lausanne. Tot aici m-am măritat. Elveția a fost singura mea casă când familia mea a fost în exil. Astăzi îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru noi. Elveția este țara mea adoptivă, însă eu am sânge românesc", a mai declarat Alteța Sa Regală.

[citeste si] 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel