Liderul PMP le cere lui Iohannis și Orban să intervină pentru banii primiți de România

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, le-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis și premierului Ludovic Orban „să lase anticipatele", care nu sunt o prioritate și să apere interesele României.

„Nu anticipatele sunt prioritare pentru ţară, ci bătălia pentru banii europeni", a scris Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele PMP le cere președintelui Klaus Iohannis și Guvernului să negocieze pentru ca România să primească în următorii ani finanţare de la UE.

„Preşedintele Iohannis şi Guvernul au datoria să intervină de urgenţă, să acţioneze hotărât şi eficient pentru a apăra interesele României. Nu anticipatele trebuie sa fie prioritate pentru ţară astăzi, ci bătălia pentru banii europeni. Conform propunerii de buget al Uniunii Europene, România riscă să primească, în perioada 2021-2027, finanţări diminuate pentru coeziune şi agricultură. Astfel, propunerea de buget aflată pe masa liderilor europeni prevede tăieri, în bugetul comun, de peste 80 de miliarde de euro la coeziune, agricultură şi mediu. Negocierile pe bugetul UE sunt cruciale pentru viitorul României, iar decizia finală trebuie să fie rezultat al unui echilibru între politicile tradiţionale, de coeziune şi agricolă, şi noile priorităţi, cum ar fi lupta împotriva schimbărilor climatice", a precizat Eugen Tomac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel