Liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, este mort. Informația s-a confirmat

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a afirmat că deține informații de la înalți responsabili ai grupării jihadiste Stat Islamic (ISIS) care confirmă moartea liderului lor, Abu Bakr al-Baghdadi.

Înalți responsabili ai ISIS prezenți în provincia (siriană) Deir Ezzor au confirmat pentru OSDO moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi, emirul Statului Islamic, a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, informează Agerpres. Am aflat astăzi, dar nu știm când și cum a murit, a adăugat el.

Rusia a afirmat pe 22 iunie că este foarte probabil să-l fi omorât pe Al-Baghdadi în cursul unei lovituri aeriene la sfârșitul lunii mai în Siria, informație ce nu a fost confirmată la acel moment de nici o altă sursă.

Liderul Statului Islamic a apărut o singură dată în public în iulie 2014 la moscheea al-Nouri din Mosul, marele oraș din nordul Irakului.

Abu Bakr Al-Baghdadi nu a mai dat nici un semn de viață de la difuzarea unei înregistrări audio în noiembrie, la scurt timp după lansarea unei ofensive la Mosul, în care el le cerea oamenilor săi să lupte până la moarte. El ar fi părăsit orașul la începutul anului, îndreptându-se probabil către frontiera irakiano-siriană.

Irakul a anunțat recent preluarea controlului asupra orașului Mosul de la gruparea Stat Islamic, care îl cucerise în iunie 2014.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel