Sesizare CCR. Barna: "Fac un apel la parlamentarii PNL"

Parlamentarii USR şi PMP le cer colegilor din PNL să semneze sesizarea la CCR pe Codul administrativ.

Preşedintele USR, deputatul Dan Barna, a afirmat că, în forma adoptată, Codul administrativ transformă România într-un stat feudal.

"În momentul de faţă ne mai trebuie 4 semnături şi facem un apel la PNL, niciun membru din PNL nu a semnat această cerere, şi facem un apel să ne acorde cele 4 semnături pentru că este o miză mult mai importantă pentru România decât a strica bucuria a unor pensii speciale de care primarii în funcţie înţeleg că sunt foarte entuziasmaţi. Mai avem ziua de astăzi pentru a strânge cele 4 semnături şi apelul nostru este foarte ferm către PNL, să se implice în acest proces democratic şi necesar pentru ceea ce înseamnă o administraţie europeană în România şi nu o administraţie de tip sovietic", a motivat Dan Barna.

Întrebat dacă a discutat cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, Barna a arătat că, din ceea ce înţelege, "PNL nu doreşte să se pună rău cu primarii proprii".

"Lucrurile sunt mult mai complicate. Sperăm ca limbajul acesta duplicitar să treacă totuşi la faza de concret, în sensul asumării, dacă sunt colegii noştri din PNL de acord să susţină Codul lui Liviu Dragnea sau împotriva lui", a afirmat, la rândul său, preşedintele PMP, deputatul Eugen Tomac.

Potrivit acestuia, unii dintre parlamentarii PNL care au dorit să semneze, alături de PMP şi USR, sesizarea către CCR, "au primit interdicţie de la partid să semneze o astfel de contestaţie".

Deputatul PMP Marius Paşcan a susţinut că se validează oficializarea în administraţia publică locală a unei noi limbi a unor minorităţi, contrar Constituţiei României.

"Dacă până acum în administraţia publică locală legislaţia aferentă permitea utilizarea limbii minorităţilor acolo unde acestea aveau o pondere de peste 20%, de data aceasta, prin admiterea la nivelul instituţiei prefectului a utilizării acestei limbi şi prin obligarea prefectului ca reprezentant al guvernului, al unei instituţii centrale a statului, să oblige unităţile administrative să utilizeze limba maghiară implicit prin adresabilitate, vor crea şi o monstruozitate - vor începe concursuri de angajări în instituţiile publice pe baza criteriului limbii minorităţii, nu vor putea participa la concurs cetăţeni români (...)

În situaţia în care colegii din PNL nu se vor ralia demersului nostru de a sesiza CCR, evident aceste lucruri vor trece şi vor dinamita efectiv administraţia publică din România pe termen lung şi vor permite ceea ce doreşte de mult timp UDMR - enclavizarea pe criteriul etnic teritorial, partea centrală a ţării - respectiv crearea aşa zisului ţinut secuiesc", a susţinut Paşcan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel