Liderii coaliției i-au spus lui Klaus Iohannis că s-au decis să îl susțină pe Florin Cîțu premier: ”Învestirea Guvernului, în cel mai scurt timp”

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Liderii coaliției au mers, marți, la consultările de la Palatul Cotroceni și i-au spus președintelui Klaus Iohannis că cele trei formațiuni politice s-au pus de acord pentru susținerea lui Florin Cîțu în funcția de premier al României.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, după consultări, că președinții celor trei partide de coaliție au luat decizia de a merge împreună pentru că sunt deciși că formeze cât mai repede Guvernul.

„Am fost la consultările declanșate de președintele României Klaus Iohannis pentru desemnarea primului ministru. Am luat această decizie de a participa împreună pentru că din momentul alegerilor am decis să formăm o coaliție de centru-dreapta, care să ofere României un guvern într-un timp cât mai scurt, care să aibă capacitatea de a face marile reforme de care are nevoie România și capacitatea de a dezvolta România. I-am prezentat președintelui acordul de coaliție, de asemenea, voința noastră comună de a lucra împreună pentru binele României. Așteptăm decizia președintelui și suntem pregătiți să derulăm toate procedurile pentru învestirea Guvernului în cel mai scurt timp”, a spus Ludovic Orban.

Și Dacian Cioloș, copreședinte USR - PLUS, a spus că cele trei partide „s-au pus de acord”.

Florin Cîțu, propus de PNL, USR - PLUS și UDMR pentru a forma viitorul Guvern, precizează că i-a transmis președintelui Klaus Iohannis că este gata să-și asume guvernarea. „I-am transmis domnului președinte că sunt gata să-mi asum această guvernare în acest moment dificil pentru România, că vom continua ce am început în acest an și binențeles că avem un program de guvernare care aduce multe lucruri importante, măsuri importante pentru români. Am prezentat și cum văd lucrurile imediat după votul de mâine seară (miercuri - n.r.), ședință de guvern, și care vor fi măsurile din acea ședință”, a spus Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel