Lider UDMR: Uniunea a fost trădată de partenerii de la guvernare, prefer alegerile anticipate

Antal Arpad
Antal Arpad

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că Uniunea a fost trădată de partenerii de la guvernare și că preferă alegerile anticipate decât ”jocul”.

Antal Arpad a declarat într-o conferinţă de presă, că decizia Curţii Constituţionale în legătură cu Legea educaţiei este politică.

"Este o decizie politică a Curţii Constituţionale, o decizie absurdă. Cred că trebuie un semnal foarte clar din partea UDMR pentru că nimeni nu poate să spună că acest lucru nu a fost o trădare din partea partenerilor de guvernare", a spus Antal.

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe este de părere că Uniunea ar trebuie să dea partenerilor de guvernare un termen limită pentru aprobarea unui proiect social, precum şi a unui proiect important pentru comunitatea maghiară, iar dacă acestea nu vor fi finalizate Uniunea să intre în opoziţie.

"Cred că ar trebui, în zilele următoare, să dăm un termen limită pentru parteneri să-şi demonstreze corectitudinea pe un proiect social şi pe unul care este important pentru comunitatea maghiară, iar dacă acest lucru nu se întâmplă , să intrăm în opoziţie, chiar cu riscul de alegeri anticipate ", a afirmat Antal.

El a afirmat că preferă alegerile anticipate decât "jocul acesta".

"Noi (UDMR - n.r.) ne-am ţinut de tot ce am promis, chiar mai mult decât atât . Am făcut compromisuri peste compromisuri pentru a ţine această guvernare şi cred că nu se poate ca doar unii să se ţină de cuvânt şi ceilalţi niciodată. Asta nu se poate", a spus preşedintele organizaţiei municipale a UDMR.

Curtea Constituţională a constatat, miercuri, că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern, ca urmare a retragerii Legii educaţiei din Senat, de către Executiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel